Feb 05, 2013 Autor: Lector Ayurveda

Remedii pentru tratarea hemoroizilor | Forță din natură

Hemoroizii, adică afecțiunile cauzate de inflamația și dilatația venelor din anus și rect, au simptome foarte neplăcute - durere, arsură, mâncărime. Aceste simptome sunt cele care ne forțează să luăm măsuri. Nimeni nu vrea să rămână și să sufere, iar tratamentele necesare pot fi aplicate cu ușurință chiar și acasă.

Dar cum? Dorim să fie ceva rapid și eficient! Și fără efecte secundare! Luați în considerare un regim de tratament care ar trebui să atingă următoarele obiective:

1. Eliminarea rapidă a simptomelor neplăcute

2. Tratarea și înlăturarea cauzelor care au dus la apariția hemoroizilor

3. Adoptarea unor schimbări de stil de viață și dietă pentru a preveni recurența acestei afecțiuni.

Primul obiectiv se atinge cel mai uşor prin tratamente locale, băi de şezut, exerciţii fizice uşoare. Pentru un tratament local, rapid şi eficient, deosebit de utile sunt unguentele, gelurile şi cremele. Prin efectele sale antiinflamatoare, antipruriginoase, calmante, hidratante, regenerante şi hemostatice, crema pentru hemoroizi HemoStop este cea mai bună alegere. Datorita compozitiei (tataneaza, galbenele si propolis), crema HemoStop acţionează eficient încă de la prima aplicare.

Delicatele gălbenele înlătură usturimea şi durerea şi, în acelaşi timp, opresc sângerarea datorită proprietăţilor lor antiinflamatoare şi hemostatice. Deşi folosite de secole, acum ştim, datorită studiilor ştiinţifice că eficienţa lor este dată de conţinutul bogat în flavonoide, substanţe bioactive care au efecte antibacteriene, antiinflamatoare şi regenerante. Alte substanţe, precum triterpenoidele, prezente în crema HemoStop, conferă acesteia acţiune antiedematoasă, de reducerea a umflării şi inflamării venelor.

În sprijinul gălbenelelor mai vine o plantă remarcabilă – tătăneasa! Ea este recunoscută ca una din plantele cu cea mai mare capacitate de regenerare şi vindecare a ţesutului epitelial. În acealaşi timp, tătăneasa are şi proprietăţi astringente, emoliente, demulcente şi hemostatice.

Rădăcina de tătăneasă are o compoziţie chimică foarte bogată, printre care şi alantoina care determină multiplicarea celulară, regenerarea țesuturilor afectate şi alcaloizi pirolizidinici care ajută la oprirea sângerării.

Pe lângă darul vegetal vindecător crema HemoStop conține și un dar al abinelor – propolisul! Care este recunocut ca un adevărat panaceu!

Propolisul, datorită complexităţii sale, cu peste 300 de compuşi bioactivi, are proprietăţi antivirale, antiparazitare, antiinflamatoare, imunomodulatoare, antitumorale, vasorelaxante, antioxidante, vasoprotective. El curăţă vasele de sânge, le redă flexibilitatea şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, întărește pereții vaselor de sânge, reduce dilatarea venoasă, protejează împotriva infectării zona pielii din jurul hemoroizilor, tratează eventualele infecţii datorită proprietăților remarcabile de antibiotic. De asemenea are efecte anestezice locale puternice și astfel ușurează senzaţiile de durere și usturime. Formează o peliculă fină pe piele și astfel protejează pielea din zonă și previne agravarea hemoroizilor.

Deci, în sinteză, atunci când au apărut simptomele neplăcute ale hemoroizilor acționăm astfel:

 1. Tamponăm ușor zona pentru uscare, dar evităm frecarea care poate provoca amplificarea iritării și a durerii
 2. Aplicăm crema HemoStop pentru a scăpa rapid de usturime, mâncărimi și durere și pentru a opri o eventuală sângerare.

Ne simțim bine acum și ușurați. Dar este suficient? Am acționat asupra simptomelor și efectelor hemoroizilor și prea puțin asupra cauzelor acestora.

Ce e de făcut? Continuăm cu utilizarea cremei HemoStop și trecem la următoarea etapă – tratarea cauzelor apariției hemoroizilor. Să ne reamintim, pe scurt, cauzele apariției hemoroizilor – constipația, diareea, dietă săracă în fibre dar bogată în alimente grele, procesate mult, grase și condimentate, sedentarismul, obezitatea, sarcina, nașterea, eforturile fizice excesive etc.

De departe cele mai frecvente cauze sunt constipația și dieta nesănătoasă, care merg mână în mână. Și nu e ușor să treci la o dietă mai bogată în fibre, legume, fructe și cereale, după ce ani de zile ai avut niște obiceiuri alimentare nu prea sănătoase. Se impune, în acest caz suplimentarea cu fibre a alimentației. Foarte potrivit, în acest sens, este produsul Hemostop Fibre. Poate fi chiar administrat la micul dejun ca un fel de mâncare sănătoasă, rapidă și plăcută. Amesteci produsul cu iaurt sau suc de fructe și puțină miere de albine și e gata masa!

De ce este însă atât de recomandat? Prin conținutul foarte mare de fibre, de peste 80%, Fibrele HemoStop tratează eficient constipația, reglează tranzitul intestinal, normalizează greutatea corporală prin acțiunile sale diverse: laxativ de volum, hipolipemiantă, hipocolesterolemiantă, detoxifiantă, reglatoare a tranzitului intestinal, hipoglicemiantă, antiinflamatoare şi protectoare la nivel intestinal, reechilibrantă a florei intestinale.

Unul din principalele ingrediente ale produsului HemoStop Fibre este psyllium. În ultimul tip am auzit des vorbindu-se despre această plantă. De fapt se folosesc tărâţele seminţelor, care au conţinut mare de hemiceluloză. Hemiceluloza are proprietatea de gonflare, adică absoarbe o mare cantitate de apă din intestin, îşi măreşte volumul, formează un bol fecal voluminos, stimulează reflexele de defecaţie şi astfel accelerează tranzitul intestinal. Datorită acestei acţiuni se spune despre aceste fibre că sunt laxative de volum. Mucilagiile din psyllium au şi acţiune emolientă funcţionând ca şi un pansament gastroduodenal.

Fibrele din bambus, grâu şi ovăz au o acţiune asemănătoare cu cele de psyllium, iar fibrele de in stimulează peristaltismul şi au proprietăţi emoliente şi protectoare.

Pectinele din fibrele din măr formează nişte geluri vâscoase care absorb toxinele la nivelul intestinelor şi formează un film protector pentru mucoasa intestinală, ceea ce indică administrarea produsului la persoanele cu boli hemoroidale sau cu leziuni ano-rectale. Ananasul stimulează digestia şi reglează tranzitul intestinal. Conform medicinii indiene garcinia este eficientă în tratarea constipaţiei, paraziţilor intestinali, precum şi în curele de slăbire. Prin conţinutul de fibre, morcovul acţionează ca laxativ de volum iar scorţişoara reduce dilatarea şi congestia hemoroizilor.

Deci, pe scurt, administrarea de HemoStop Fibre înlătură principala cauză a apariţiei hemoroizilor şi în acelaşi timp ne ajută să ne schimbăm dieta pentru a preveni apariţia altor hemoroizi. Pe langă aceste efecte, sunt reglate şi glicemia, nivelul colesterolului, se elimină toxinele şi se regleează greutatea corporală.

În acest moment să presupunem că am tratat deja hemoroizii, atât pentru înlăturarea simptomelor dar mai ales a principalelor cauze. Mai avem totuşi ceva de făcut: să stabilizăm rezultatele obţinute şi să prevenim reapariţia hemoroizilor. Cum? Prin schimbarea stilului de viaţă, a dietei şi prin tratamente de menţinere cu ceaiul HemoStop.

Câteva aspecte trebuie să le luăm în considerare şi să acţionăm astfel:

 1. Înlătură sedentarismul, fă minim 5 minute de mişcare la fiecare oră, în special dacă ai un serviciu static. Plimbă-te în parc sau fă jogging măcar 20 de minute pe zi.
 2. Schimbă-ţi dieta astfel încât aceasta să fie echilibrată, diversificată, cu alimente bogate în fibre, fructe şi legume proaspete, cereale, pâine integrală, plante medicinale, lichide (apă, ceaiuri, sucuri naturale). Renunţaţi la alimentele nocive cum este mâncarea de tip fast-food, prăjită, grasă, băuturile cu mult alcool, cafeină în exces, sucurile carbogazoase.
 3. Controlează-ţi greutatea corporală, obezitatea este un factor important al apariţiei hemoroizilor.
 4. Nu fă eforturi fizice foarte intense şi bruşte, cum ar fi ridicarea de greutăţi mari.
 5. Menţine o stare de igienă foarte strictă în zona anusului.
 6. Consumă zilnic cel puţin 1,5 litri de apă şi cel puţin 2 căni de ceai care reglează digestia, tranzitul intestinal şi peristaltismul. Deosebit de eficient în acest sens este ceaiul HemoStop. Acest ceai este indicat datorită efectelor sale antiseptice intestinale, carminative, coleretice, colagoge şi laxative.

Prin acţiunea sinergică a celor 7 plante din compoziţie: cruşin, lemn-dulce, senna, fenicul, cicoare şi roiniţă, ceaiul HemoStop asigură o digestie eficientă, curăţă intestinele de orice toxină şi chiar de bacterii patogene care pot provoca diaree (diareea repetată este tot o cauză a apariţiei hemoroizilor), uşurează eliminarea scaunului, reduce balonarea.

De asemeni elimină balonarea, detoxifică şi curăţă colonul, creşte producţia de mucus în pereţii intestinali protejându-i, are acţiune antispasmodică şi relaxantă, şi uşor analgezică.

Astfel, prin menţinerea unei digestii eficiente şi a unui tranzit intestinal constant şi a unei evacuări normale, intestinele, colonul se menţin curate, sănătoase şi astfel se previne apariţia multor afecţiuni la acest nivel, inclusiv a hemoroizilor.

Nu uita! E mult mai uşor să previi decât să tratezi! Dacă totuşi ai deja hemoroizi, nu ii neglija!

 1. Fă tratament extern, local, cu crema antihemoroidala HemoStop pentru efecte imediate şi înlăturarea simptomelor.
 2. Adaugă dietei tale fibre prin HemoStop Fibre pentru a înlătura principalele cauze ale apariţiei hemoroizilor – constipaţia, diareea cronică, obezitatea, dieta nesănătoasă.
 3. Stabilizează un proces eficient de digestie și tranzit intestinal, reglementat de o dietă echilibrată, exerciții fizice și consumul adecvat de apă și ceaiuri medicinale, cum ar fi ceaiul HemoStop. Alege să fii sănătos!

Preluarea pentru republicarea completă sau parțială a acestui articol se poate face doar cu acordul scris al societății Bioelite Green S.R.L.

Adaugă un comentariu

Folosiți această secțiune numai pentru comentarii legate de acest subiect. Dacă doriți să ne contactați din alt motiv, apăsați aici.

Succes! Comentariul dvs. a fost creat cu succes!
Trebuie să completați toate câmpurile!