Apr 05, 2013 Autor: Lector Ayurveda

Cele mai eficiente tratamente pentru hemoroizi | Vezi acum

To treat hemorrhoids there are now many options, both allopathic, with synthetic and natural drugs. Which to choose? Which are the most efficient and fastest? Let's try to present the best! Of the natural ones, which have no side effects!

In addition to internal and external treatments, other actions must be performed:

 1. diet change
 2. The increase in the amount of fiber in the diet is done through foods rich in fiber (broccoli, beans, wheat, oat bran, whole grains, fresh fruit)
 3. consuming at least 2 liters of fluids a day also helps to soften the stool and eliminate constipation
 4. removal from the diet of forbidden foods, hard spices, fast food, fried foods, etc.
 5. 20-minute sitting baths with warm water - relieves itching, irritation and reduces spasms of the sphincter muscles. Drying is done by dabbing not by rubbing so as not to irritate the area again.
 6. exerciții fizice moderate, cum ar fi mersul pe jos vioi 20-30 de minute pe zi, poate ajuta la stimularea functiei intestinale. O viață sedentară provoacă și alte probleme de sănătate nu doar hemoroizi!
 7. atunci când simțiți nevoia de a defeca, mergeți la baie imediat, nu așteptați! Presiunea exercitată asupra vaselor de sânge și a musculaturii agravează hemoroizii. Și nu stați ore în șir la toaletă! Cărțile sau revistele nu se citesc acolo!
 8. folosiți hârtie igienică moale sau, și mai bine, șervețele umede. În cazuri de durere acută ajută și compresele cu gheață!

 

Toate aceste acțiuni sunt deosebit de eficiente și necesare în programul de tratare al hemoroizilor! Pe lângă acestea putem, însă, administra și tratamente interne și externe:

 

 1. Administrarea de suplimente alimentare pe baza de fibre pentru eliminarea constipației, detoxifierea organismului și reglarea tranzitului intestinal (psyllium, orz, ovăz, grîu etc). Suplimentele de fibre ajută la scăderea sângerării hemoroidale și a inflamației.
 2. Administrarea de laxative naturale, antiinflamatoare naturale sau/și tonifiante ale vaselor de sânge.
 3. Aplicarea de comprese locale cu produse cu proprietăți antiinflamatorii care pot reduce hemoroizii și care atenuează senzația de durere și arsură. În acest sens se pot folosi sucul de aloe vera, oțetul sau chiar un cartof crud ras. Se pun pe un tampon de vată cantități mici dintr-unul din aceste preparate și se aplică local timp de 15 minute.
 4. Hamamelis-ul reduce durerea și disconfortul dat de prurit. Se poate folosi extern, sub formă de comprese sau, mai ușor de procurat, în creme și unguente. Este la fel de util și în tratamentul intern, fiind prezent în produse detoxifiante.
 5. Există multe uleiuri naturale care se pot folosi în diverse amestecuri, încorporate într-o bază de cremă, ceară de albine sau în ulei de cocos, pentru a obține un preparat foarte eficient pentru tratamentul local. Atenție, însă, nu folosiți uleiurile direct pe piele! Vă propunem următoarele uleiuri eficiente:
  1. uleiul de cocos acționează ca o cremă hidratantă eficientă pentru toate tipurile de piele, fără a avea efecte secundare negative asupra pielii;
  2. uleiul de chiparos era recomandat chiar de Hipocrate pentru a trata hemoroizii. Acesta are acțiune hemostatică, astringentă, vasoconstrictoare și antispastică. Uleiul de chiparos încetinește sângerarea și ajută la vindecarea capilarelor sparte;
  3. uleiul de cătină conține cantități mari de carotenoide (provitamina A), tocoferoli (vitamina E), filochinonă (vitamina K), precum și alte substanțe bioactive, vitamine, acizi grași și microelemente care îi conferă proprietăți antioxidante, regenerante, cicatrizante și curative extraordinare;
  4. vitamina E ajută în procesul de vindecare, ea este absorbită ușor în piele, este cicatrizantă, accelerează regenerarea celulelor, ajută în păstrarea hidratării naturale a pielii;
  5. uleiul de lavandă are un efect calmant atunci când este utilizat și local pe piele și are proprietăți antiseptice, antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare;
  6. uleiul de ienupăr are proprietati terapeutice date de caracterul antiseptic, antispastic, astringent, roborant. Tonifică pielea și are efect antiinflamator.
  7. uleiul de lămâie este antimicrobian, antiseptic, bactericid, cicatrizant și hemostatic. El curăță pielea, elimină celulele moarte ale pielii, reduce durerea și vindecă rănile.
  8. uleiul de neem este antibacterian, antiinflamator și calmant. Aplicat local, pe hemoroizii externi, pe lângă acțiunea calmantă ajută și la diminuarea sângerărilor și mâncărimii.
 6. Există și plante care pot fi folosite intern pentru tratarea hemorizilor. Unele au chiar acțiune dublă, și internă și externă. Se pot folosi decocturi, sucuri sau infuzii:
  1. Agrișele – purifică sângele și ajută în vindecarea hemoroizilor. Ele mențin echilibrul microbian intestinal și susțin funcționarea hepatică și biliară normală.
  2. Ghimpele-pădureț - utilizat pentru tratarea venelor varicoase și hemoroizilor.
  3. Castanul-sălbatic – mărește forța și tonusul venelor. Are proprietăți astringente și antiinflamatorii. Tratează venele varicoase, atât intern cât și extern.
  4. Neem – detoxifiant puternic, elimină constipația. Se aplică și local.
  5. Psylium este un laxativ de volum și este utilizat pentru a trata persoanele cu constipație, cu sindromul intestinului iritabil și hemoroizi și pentru a scădea nivelul de colesterol.
  6. Ulmul - catifelează și calmează țesuturile inflamate interne sau externe. Ulmul ajută în procesul de digestie și curăță colonul.
  7. Stejarul-alb consolidează pereții vaselor de sânge. Absoarbe toxinele, calmează țesuturile inflamate.

 

În concluzie, considerăm că primele 8 indicații, prezentate mai sus, sunt esențiale în procesul de vindecare. Și deosebit de eficiente! Urmează apoi adăugarea, în tratament, a unui supliment cu fibre sau a unui laxativ (în special dacă suferim de constipație) și a unui unguent natural, preparat în casă, după sugestiile pe care vi le-am dat, sau achiziționat gata preparat. De asemeni, foarte important este un produs natural de tonifiere și vindecare a vaselor de sânge.

 

Pentru urgențe, date de dureri, mâncărimi sau sângerări, sunt deosebit de eficiente băile de șezut, compresele cu sucuri sau decocturi din plante sau cu gheață.

 

To consolidate the effective results obtained are the plants presented above with anti-inflammatory, laxative and / or detoxifying and venous toning properties.

 

An essential element is perseverance and, in particular, stability in the changes of life made, maintaining them - changing diet, fluid intake, lifestyle (sedentary lifestyle), education and the formation of a healthy and normal intestinal transit.

 

Preluarea pentru republicarea completă sau parțială a acestui articol se poate face doar cu acordul scris al societății Bioelite Green S.R.L.

Adaugă un comentariu

Folosiți această secțiune numai pentru comentarii legate de acest subiect. Dacă doriți să ne contactați din alt motiv, apăsați aici.

Succes! Comentariul dvs. a fost creat cu succes!
Trebuie să completați toate câmpurile!