Jun 11, 2013 Autor: Lector Ayurveda

Alimente recomandate pentru tratarea hemoroizilor

Printre cele mai frecvente cauze ale hemoroizilor se numără constipația și o dietă bogată în alimente procesate și rafinate (zahăr, făină albă, alimente conservate, cele de tip fast-food) sau puternic condimentate (muștar, ardei roșu) cât și consumul excesiv de cafea și alcool. Aceste alimente descresc elasticitatea vaselor sanguine, apare congestia acestora care duce la apariția hemoroizilor. Modificarea alimentației nu este importantă doar în procesul de tratare a hemoroizilor ci și în cel de prevenire a formării acestora.

Care sunt alimentele cu rol de "medicament" în tratarea hemoroizilor?

  1. Cele mai cunoscute și indicate sunt fibrele! Nutriționiștii recomandă un consum de minim de 25 grame de fibre pe zi pentru femei și de 38 grame de fibre pentru bărbați. Acestea cresc capacitatea de retenţie a apei în colon şi ajută la mărirea și înmuierea bolului fecal determinând astfel deplasarea acestuia mai rapidă către evacuare. Eliminarea constipației determină decongestionarea zonei anusului și reduc sau chiar elimină hemoroizii. O mulțime de alimente sunt bogate în fibre: stafide, caise, portocale, mere, salată verde, porumb, varză, vinete, pepene galben, lucernă, ovăz, semințe de in, mazăre, fasole, mere, morcovi, orz, fructe de pădure etc.

    Vă prezentăm o listă a alimentelor și a conținutului de fibre (grame la 100 g de produs):
     
    Aliment Fibre (g/100 g aliment)
    ciuperci uscate 70,1
    cereale instant 53,1
    tărâțe de grâu 50
    semințe de in măcinate 42,8
    condimente uscate (coriandru, șovârf, rozmarin, salvie) 40
    roșcove, pulbere 40
    cacao 39,8
    pătrunjel uscat 33,9
    fasole 27,3
    ridichii 24,9
    morcovi deshidratați 23,9
    făină de secară 23,6
    ardei grași 22,6
    orez 21,6
    soia 21
    năut 17,7
    ciocolată menaj, neindulcită 17,4
    tomate 16,6
    alune, miez de nucă de cocos 16,5
    ovăz 16,3
    orz 15,6
    germeni de grâu 15,4
    mazăre 15,1
    mere 15
    migdale 12,5
    pâine, cu puține calorii, din tărâțe de ovăz 12,2
    pâine, cu puține calorii, din secară 12
    pâine, cu puține calorii, din grâu 12
    semințe, miezul semințelor de susan, uscate (decorticate) 12
    ciuperci, shiitake, uscate 11,6
    semințe, miezul semințelor de floarea-soarelui, prăjit, fără sare 11,5
    curmale 11,5
    coacăze-negre 8,7
    avocado 7
    zmeură 6,7
    anghinare 6,5
    banane 5,4
    praz 4,5
    dovleac 4,5
    varză 3,5
    cartofi 2,8
    pere 2,5
    caise 2,4
    prune 2,1
    piersici 2
    stafide 1
    struguri 1

    Daca nu reusiti sa includeti in dieta zilnica cantitatea minima de fibre necesara organismului va recomandam sa luati in considerare suplimentele alimentare pe baza de fibre.
  2. O condiție esențială în tratarea hemoroizilor este și eliminarea alimentelor iritante – așa numitele condimente tari (ardei iute, piper, chili etc). Dar, deși ceapa, usturoiul și ghimbirul sunt considerate condimente tari, ele pot fi consumate moderat pentru că au efect de descompunere a fibrinei - proteină filamentoasă din sânge care intervine în procesul de coagulare și de vindecare a plăgilor. În cazul hemoroizilor, fibrina este depusă în exces în apropierea acestora, iar prin descompunerea acesteia se grăbește vindecarea.
  3. Conform cercetătorilor de la Universitatea Maryland Medical Center, iaurtul și chefirul care conțin probiotice sunt utile în tratarea hemoroizilor prin promovarea unei digestii optime, prin stimularea peristaltismului și prin reducerea deshidratării din zona colonului.
  4. De asemeni este foarte important să se consume o cantitate mare de apă – minim 1,5-2 litri pe zi (între 6 și 8 pahare de lichide nealcoolice pe zi). Să nu uităm că suntem în cea mai mare proporție, apă! Cum să menținem funcționarea unui sistem bazat pe atâta apă (60-69%) fără să-i furnizăm suficient "carburant"?
  5. Sucurile proaspete de fructe sau legume au efecte miraculoase! Și ne mai furnizează și vitamine, minerale în cel mai bun mod posibil: natural! Sucurile de pere și prune sunt cunoscute pentru efectele sale benefice asupra organismului și în special în constipație. Dar știți cumva cât de utile sunt sucurile din fructe de pădure, afine, coacăze-negre, zmeură? Toate fructele închise la culoare sunt bogate în antociani și proantocianidine. Proantocianidinele au o acțiune antioxidantă foarte intensă - de 20 de ori mare decât a vitaminei C și de 50 de ori mai mare decât a vitaminei E. În acest sens au un efect benefic asupra elasticității și rezistenței vaselor sanguine și astfel ajută la vindecarea hemoroizilor. Același efect îl au și flavonoidele și vitamina C. Surse bogate de flavonoide și vitamina C sunt lămâile, merele, tomatele, ceapa, morcovii.
  6. Lipsa de magneziu din organism contribuie, pe lângă alte probleme de sănătate, și la constipație. O dietă echilibrată în magneziu ajută astfel și la prevenirea apariției hemoroizilor și la reducerea acestora. Consumarea de broccoli, cartofi, banane, avocado, cereale (germeni de grâu, ovăz etc) ne furnizează nu doar fibre ci și magneziu necesar în dietă.
  7. Zincul este un mineral foarte important în organism. El ajută în lupta împotriva infecțiilor și are rol important în procesul de vindecare și în reducerea iritării țesutului afectat din apropierea hemoroizilor. Alimentele bogate în zinc sunt: avocado, fasole, hrișcă, grâu, linte, stridii, scoici, germeni de grâu.
  8. Se spune că suntem ceea ce mâncăm! O alimentație echilibrată și potrivită (fibre, fructe, legume, cereale, apă suficientă, sucuri de fructe, probiotice, alimente cu conținut de magneziu, zinc, fier) vor reduce hemoroizii, îi vor face să dispară și, foarte important, vor preveni reapariția acestora.

VA RECOMANDAM SA CITITI SI URMATORUL ARTICOL:

Alimente interzise atunci când avem hemoroizi

Preluarea pentru republicarea completă sau parțială a acestui articol se poate face doar cu acordul scris al societății Bioelite Green S.R.L.

Busila Ana Nov 23, 2018 08:42
Buna ziua! In urma unui consult medical am fost diagnosticata cu hemoroizi de gradul2 trombozati, urmez un tratament Detralex si o crema Procto-Gyvenol, starea hemoroizilor e aceeasi nu simt nici o ameliorare ba din contra îi simt zilnic inflamati. Ce pot sa fac in situatia aceasta? Am sanse sa ma vindec p cale naturala fara interventie medicala?
Dr. Radu Nov 30, 2018 17:49
In general hemoroizii de gradul 1 si 2 se pot trata cu success in mod naturist. In primul rand trebuie sa identificati cauzele care au dus la dezvoltarea hemoroizilor:
1. v-ati constipat des in ultimul timp?
2. ati avut scaune moi in ultimul timp?
3. consumati alimente picante, fast-food?
4. aveti un serviciu in care stati foarte mult pe scaun sau stati foarte mult in picioare intr-o pozitie fixa?
5. ridicati sau impingeti in mod constant greutati mari (peste 10kg la ridicare, peste 20kg la impinger)?
6. sunteti supra ponderala?
Este absolut esential sa identificam cauzele dezvoltarii hemoroizilor si sa le eliminam pe cat posibil.
Fara a avea mai multe informatii despre starea dumneavoastra, va oferim urmtoarele sfaturi:
1. cand va treziti dimineata, beti un pahar cu apa calduta; nu mancati nimic timp de 15 min;
2. nu purtati lenjerie stramta sau din materiale sintetice. Si hainele e bine sa fie mai largute, sa nu exercite presiune asupra zonei hemoroidale.
3. Consumati dimineata si seara un supliment de fibre alimentare cum este si HemoStop Fibre. Fibrele sunt foarte eficiente pentru reglarea tranzitului intestinal. Consumati zilnic cel putin 2 litri de lichide: ceai, supe, apa.
Puneti intr-un castron 3 linguri de fibre, adaugati fructe uscate (prune, stafide, curmale etc), o lingura de miere si un iaurt degresat. Veti avea un mic dejun sanatos si bun la gust.
4. Daca stati mult timp pe scaun, luati-va o perna speciala pentru persoane cu hemoroizi (seamana foarte mult cu cele pentru lauze).
5. Eliminati din dieta mancarurile grase, prajelile, mezelurile, lactatele grase, mancarea de tip fast food. Consumati fructe, legume proaspete, cereale integrale, supe, mancare gatita la cuptor, sote, supe, carne fiarta sau gratar, sufleuri.
6. Eliminati bauturile carbogazoase, reduceti alcoolul si cafeaua. Consumati suficiente lichide, sub forma de apa, ceaiuri, sucuri natural, supe.
7. Faceti miscare fizica zilnic, fara sa fortati, dar evitati sedentarismul, plimbati-va, faceti jogging. Nu ridicati greutati mari, nu folositi bicicleta.
8. Aplicati seara si dimineata o crema cu efect cicatrizant cum este HemoStop. Inainte de aplicarea cremei, trebuie sa igienizati bine zona. Daca banuiti ca v-ati constipat, aplicati crema HemoStop inainte de scaun pentru a usura evacuarea.

Disclaimer: rezultatele reflectă experiența individuală a consumatorilor cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Malcica Doina Mar 25, 2018 09:26
Buna dimineata! Nu am studiat pina acum hemoroizii pentru ca nu am avut probleme niciodata. De o saptamina mi-a aparut unul de marimea unei unghii. La inceput m-am speriat si dupa aceea l-amestecate studiat un pic. Cu oglinda. Intrebarea mea este? Fac o cura cu antiinflamatoare "Arcoxia "pentru dureri de spate. De citeva luni. Poate sa fie una dintre cauze? Va multumesc frumos.
Dr Carmen Mar 26, 2018 19:47
In primul rand, acest medicament, Arcoxia, nu este contraindicat in cazul hemoroizilor. In al doilea rand, antiinflamatoarele nu pot influenta negativ hemoroizii, acestia fiind chiar o inflamatie a venei hemoroidale. Printre cele mai frecvente cauze ale hemoroizilor se numără constipația si/sau diareea, o dietă bogată în alimente procesate și rafinate (zahăr, făină albă, alimente conservate, cele de tip fast-food) sau puternic condimentate (muștar, ardei roșu) cât și consumul excesiv de cafea și alcool. De asemenea, sedentarismul, greutatea excesivă, lipsa fibrelor din alimentație!
Principalii pași de urmărit în tratarea hemoroizilor:
1. Eliminarea constipației – Ceai antihemoroidal, Hemostop fibre
2. Îmbogățirea cu fibre a dietei – Hemostop fibre, consum ridicat de fibre din fructe, legume, cereal integrale
3. Tratament local – Hemostop cremă, comprese cu ceaiuri
4. Schimbarea dietei, a alimentatiei zilnice, eliminarea alimentelor grase, prajite, mezeluri, alimente superprocesate, cafea si alcool in exces
5. Masuri externe – bai de sezut cu ceai de coada-soricelului
6. Miscare fizica – plimbari, sport cu exercitii moderate
In functie de cauzele pe care le identificati in cazul dv. va asteptam oricand cu noi intrebari legate de hemoroizi si de tratamentul cel mai potrivit.

Disclaimer: rezultatele reflectă experiența individuală a consumatorilor cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Marian Mar 05, 2018 16:18
Care este cel mai eficient tratament împotriva hemoroizilor externi?
Dr Carmen Mar 06, 2018 22:20
Tratamentul hemoroizilor externi depinde si de gradul acestora. Daca sunt de un grad avansat (3 sau 4) se impune cat mai repede un consult medical de specialitate. Daca sunt de grad mai mic sunt mai multe masuri care se pot lua (in fapt care sunt obligatorii pentru rezultate eficiente si durabile). Astfel va putem sfatui sa aplicati urmatoarele masuri:
1. Cand va treziti dimineata beti o cana de apa calduta pe stomacul gol. Dupa 15 minute luati si o lingura de miere de albine. Mancati abia dupa alte 15 minute.
2. Si seara, inainte de culcare, beti, iar, o cana de apa calduta. Aceasta apa, nu doar ca va va ajuta la reglarae tranzitului intestinal dar va avea si un bun efect de detoxifiere a organismului.
3. Consumati cat mai multe fibre, din fructe, legume, cereale integrale. Puteti sa mancati, de exemplu, la micul dejun, un amestec din cereale integrale (fulgi de ovaz, grau, musli etc) sau cateva linguri de Hemostop Fibre, la care adaugati fructe proaspete si/sau uscate, dupa gust (stafide, nuci, portocale, merisoare etc), iaurt dietetic si 1-2 linguri de miere. Pe langa fatul ca va furnizeaza o cantitate foarte mare de fibre sanatoase, va confera si energie pentru toata ziua. Dar sa fiti foarte atent!!!! Consumati suficiente lichide, circa 2,5 litri pe zi!!! In caz contrar puteti suferi apoi de constipatie!
4. Mancati supe, tocanite si alte mancaruri cu multa zeama (sos) dar eliminati prajelile, mezelurile, cascavalul, mancarurile de tip fast-food, dulciurile extrarafinate, cu mult zahar. Va puteti face prajituri in casa, cu mai putin zahar si cu multe fructe (curmale, smochine, mere etc).
5. Beti sucuri de fructe si/sau legume zilnic. Macar 1-2 pahare pe zi. Este foarte important sa nu il beti (sucul) in timpul mesei, ci ori inainte cu 30 de minute, sau dupa masa, la circa 1,5-2 ore.
6. Dupa ce folositi toaleta, spalati zona cu un sapun natural regenerant (gasiti la plafar), uscati prin tamponarea cu un prosop moale (nu frecati zona!!!). Aplicati apoi, cu multa blandete, crema Hemostop.
7. Faceti zilnic 1-2 bai de sezut cu ceai de coada-soricelului si/sau tataneasa. Mai ales atunci cand va ustura. Va va calma si va va aseptiza zona, si va contribui la regenerarea mai rapida a tesuturilor.
Daca dupa o luna de aplicare a acestor masuri recomandate, nu va veti simti mai bine, va recomandam sa faceti si un consult de specialitate la medic.

Disclaimer: rezultatele reflectă experiența individuală a consumatorilor cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Panait Mihaela Mar 15, 2016 16:32
Buna ziua,indraznesc sa va deranjez si eu cu o intrebare: daca sufar de hemoroizi externi,este indicat consumul de peşte? Daca da,care ar fi acesta? Multumindu va anticipat pt timpul acordat citirii mesajului meu,astept un raspuns de la dvs la adresa de mail mai sus mentionata.
O zi buna,la revedere!
Dr Carmen Mar 26, 2016 22:51
Pestele este deosebit de bun in dieta persoanelor care au hemoroizi. Sunt doar doua conditii pe care trebuie sa le respectati:
1. Nu il prajiti (cu faina, ulei etc), ci il faceti la cuptor (cu legume) sau gratar cu saramura. Daca vreti cu usturoi faceti un mujdei slab, usor, cu un iaurt slab si doar cu o lingurita de ulei;
2. De preferat sa consumati peste slab: merluciu, cod, știucă, șalău, chefal roș si semi-gras: hering, păstrăv, chefal, barbun. De preferat sa evitati pestele gras: macrou, hering, crap, păstrav, anghilă, scrumbie, sardină, ton, somon. Sau macar sa il consumati in cantitate foarte mica, 150-200g/saptamana. Din categoria slab si semigras puteti sa mancati des, e chiar indicat. Doar sa nu il prajiti!
Va dorim multa sanatate!

Disclaimer: rezultatele reflectă experiența individuală a consumatorilor cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Ela Dec 09, 2015 12:50
Boiaua de ardei dulce e permisă sau interzisă celor care au hemoroizi ? Multumesc !
BV Tools Dec 10, 2015 10:13
Boiaua de ardei dulce curata vasele de sange fara a amplifica inflamatia. Cu alte cuvinte, puteti consuma acest aliment fara restrictii.

Disclaimer: rezultatele reflectă experiența individuală a consumatorilor cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

stefan Dec 29, 2015 16:55
mierea este indicata sau nu
BV Tools Dec 29, 2015 18:09
Mierea nu are contra-indicatii pentru persoanele care sufera de hemoroizi sau fisuri anale.
Va dorim multa sanatate!

Disclaimer: rezultatele reflectă experiența individuală a consumatorilor cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Ioan May 12, 2016 13:53
Ce putem manca totusi?

Echipa de suport:

Vă mulțumim pentru feedback și vă reamintim că avem un site dedicat pentru feedback-ul pacienților:

Forumul despre hemoroizi

Vă rugăm să vizitați această pagină doar cu întrebări despre produsul în sine!

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim multă sănătate!

Disclaimer: rezultatele reflectă experiența individuală a consumatorilor cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Cristina Lilienfeld Jan 16, 2018 19:04
Buna ziua,
Sunt cateva alimente despre care am gasit informatii contradictorii (pe anumite site-uri cum ca ar fi foarte sanatoase pentru hemoroizi, iar pe altele opusul).
Acestea ar fi:
ghimbirul
ceapa
usturoiul
varza
fasolea uscata
piper de cayenne
Ma puteti ajuta?
Va multumesc!
Dr. Carmen Jan 18, 2018 10:25
Intr-adevar toate aceste alimente au si beneficii dar au si contraindicatii in cazul persoanelor cu hemoroizi. Am sa va explic imediat aceasta contradictie pentru fiecare in parte.
Astfel, sa incepem cu ghimbirul. Ghimbirul este recunoscut pentru abilitatea sa de a intensifica circulația sângelui. Procedând astfel, acesta ajută in procesul de curățare a corpului de toxine în exces ca parte a tratamentului hemoroizilor. Circulatia sanguină defectuoasa duce la o acumulare suplimentară de toxine in celule. De asemenea, poate duce la sânge mai gros. Cheagurile de sânge mici se pot crea astfel mult mai ușor. Tratamentul hemoroizilor trebuie să contribuie la prevenirea formării de cheaguri de sânge, la curățarea și subțierea sângelui, precum și la îmbunătățirea circulației. Iar ghimbirul face acest lucru. De asemeni, extractele de ghimbir au atât efecte antiinflamatorii, cât și antioxidante asupra celulelor. Nu numai că această plantă îmbunătățește circulația sângelui și vă ajută să vă curățați în mod natural sângele, este, de asemenea, util pentru curatarea intestinelor de toxine si gaze, cat si pentru reducerea proceselor inflamatorii. În mod obișnuit, alimentele condimentate, picante, asa cum este si ghimbirul, nu provoacă dureri si nu sunt cauza dezvoltarii hemoroizilor. Cu toate acestea, dacă hemoroizii sunt inflamati si durerosi, alimentele picante trebuie reduse foarte mult sau chiar eliminate pe perioada cat hemoroizii sunt durerosi, putand fi consummate, in cantitati mici, dupa ameliorarea simptomelor. Mâncărurile picante pot irita tractul digestiv si implicit si zona hemoroidala, daca sunt consumate in exces. Deci, in concluzie, ghimbirul trebuie consumat cu moderatie, pentru actiubile sale benefice, dar evitat in cazul in carea veti hemoroizi durerosi, insotiti de usturime si inflamare intensa.
In ceea ce priveste ceapa si usturoiul, aceste legume sunt, în general, recomandate, in cantitati moderate, persoanelor care sufera de hemoroizi interni sau hemoragici, deoarece acționează ca astringenți, oprind sângerarea și usurând durerea și disconfortul. Ceapa si usturoiul pot fi consumate în stare crudă sau fiartă in diverse mancaruri. Dar, in cazul hemoroizilor, se recomanda, ca ceapa cruda sa fie curatata si lasata intr-un castronel cu apa rece cateva ore inainte de a fi consumata. Se reduc astfel ingredientele picante, iuti din compozitie, care, consumate in cantitate ridicata, pot irita hemoroizii. Usturoiul, prin ingredientul sau principal, alicina ajuta la consolidarea vaselor de sânge și distrugerea microbilor în regiunea rectală. De asemenea, reduc inflamația pielii. Proprietățile astringente ale plantei ajută la recuperarea rapidă a pereților deteriorați ai vaselor de sânge. Ca si in cazul cepei, trebuie sa fim atenti la cantitatea consumata: putem consuma un sfert dintr-o ceapa cruda, de marime medie sau 3-4 catei de usturoi proaspeti. In forma fiarta, gatita, in mancaruri, cantitatea poate fi mult mai mare, si chiar furnizeaza si un supliment de fibre.
Consumul de prea mult alimente grase si condimentate si o alimentatie săracă in fibre poate provoca arsuri si reflux in esofag. Aceste alimente pot, de asemenea, să irite restul tractului digestiv și să amplifice hemoroizii. Alimentele picante, precum și alimentele prăjite, ciocolata, cofeina, alcoolul, ceapa, usturoiul, roșiile și fructele citrice pot cauza arsuri la stomac. Deci, in concluzie, consumați ceapa si usturoi in forma cruda in cantitate moderata si, in mod obligatoriu, adaugati mai multe fibre in alimentatie (fructe, legume, cereal integrale), beți mai multă apă și reduceți alimentele picante, uleioase și acide.
In ceea ce priveste varza. Aceasta este recunoscuta ca un bun remediu extern. Varza este un alt remediu natural care ajută și la vindecarea hemoroizilor. Se ia o frunză de varză și si se striveste putin, mai ales pe nervuri. Se pune varza strivită pe zona afectată și se lasa acolo timp de 10 minute. Se repetă procedura zilnic, timp de două luni. In ceea ce priveste consumul intern, varza cruda este deosebit de benefică, in timp ce varza calita trebuie evitata. Varza calita se digera mai greu si poate provoca balonare si flatulenta care dauneaza in cazul hemoroizilor. Pe de alta parte, sucul de varza si varza proaspătă contine o forma extrem de biodisponibila de glutamina pe care intestinul o foloseste pentru a face un "adeziv" care mentine integritatea mucoasei canalului rectal. Este, de asemenea, hrană pentru bacteriile sănătoase din colon și reprezintă aproximativ 1/3 din masa scaunelor moi. De asemeni, varza furnizeaza o cantitate mare de fibre, absolut necesare in dieta tuturor, dar, in special, a persoanelor care sufera de hemoroizi.
Fasolea este deosebit de bogata in fibre solubile. O ceașcă de fasole neagră are 4,8 g de fibre solubile, în timp ce boabele albe au 4,4 g si fasolea rosie deschisă are 4 g.
Fibra solubila absoarbe lichidul, se umfla si este digerata usor de bacteriile intestinale. Fermentează și produc gaze în tractul digestiv. Daca nu sunt consummate in cantitate excesiva, aceste fibre solubile sunt foarte importante pentru sănătatea colonului. Orice aliment care regleaza activitatea si tranzitul intestinal, aduce doar beneficii persoanelor care sufera de hemoroizi. Din acest motiv fasolea este benefica si pentru persoanele care sufera de hemoroizi, dar cu specificarea de a se consuma o cantitate limitata - circa o jumatate de cana pe zi. De asemeni este foarte important modul de preparare, fasolea trebuie fiarta foarte bine, in timpul fierberii se schimba apa de 2-3 ori. Nu trebuie consumata la masa de seara si nici in cantitatate mare. In cantitate mai mare, fasolea duce la un volum mare de gaze in abdomen care determina cresterea presiunii in zona hemoroidala si afectarea acestora.
Fasolele conține cateva zaharuri precum stahiosză, rafinoză și verbascoză pe care nu putem să le digerăm. Ne lipsește o enzimă care este necesară pentru a descompune aceste zaharuri. Când fasolea ajunge la colon, bacteriile din colon începe să fermenteze aceste zaharuri care produc gaze în proces. Puteti lua cateva masuri in obiceiurile dv alimentare care sa duca la scaderea volumului de gaze rezultate din digestia fasolei:
1. Consumati multe legume, în special cele verzi, impreuna cu fasolea.
2. Consumați alte alimente cu fructe sau zahăr la 2-3 ore inainte de a manca fasole.
3. Consumați doar o singură proteină în aceeași masă, deoarece fiecare proteină necesită un tip specific și o putere specifică a sucurilor digestive.
4. Evitati sa consumati cartofi la aceeasi masa cu fasolea.
5. Consuma paine din cereale integrale la masa in care serviti fasole.
6. Folosiți condimente care stimuleaza digestia: ghimbir, turmeric, fenicul.
7. Mestecati foarte bine mancarea! Digestia începe în gură.
Piperul Cayenne este cunoscut pentru puterea sa de vindecare. Studiile recente au evidențiat și valoarea terapeutică a piperului de cayenne și a fost validată din punct de vedere medical. Unul dintre cele mai mari beneficii pentru sănătate ale piperului de cayenne este în sistemul cardiovascular. Ajută in procesul de curățare a sângelui și faciliteaza vindecarea vaselor de sânge. Puteți fi chiar surprins că piperul de cayenne poate ajuta în tratamentul hemoroizilor. Puteti să beți un pahar de apă cu un varf de cutit de piper cayenne în fiecare zi și veți observa reducerea umflarii și inflamarii venelor și a vaselor de sânge în zona rectului și anusului. Totusi, in cantitate mai mare de atat, un varf de cutit consumat cu apa, sau adaugat in mancare, devine irritant pentru intestine si hemoroizi.
In concluzie, toate aceste alimente, pot fi consummate si de persoanele care suferă de hemoroizi, dar cu moderatie si respectând anumite indicatii: ceapa si usturoiul mai ales in forma gatita si cantitati mici in forma cruda, ghimbirul in cantitate mica, asociat cu mancaruri gatite, varza mai ales in forma cruda, evitand varza gatita, fasolea in cantitate moderata si asociata cu legume verzi (fasolea trebuie sa fie gatita foarte bine si corect!). Pe langa aceste sfaturi, nu uitati ca este foarte important sa consumati multe fibre (legume, fructe, cereale integrale), suficiente lichide, circa 2,5 litri pe zi, sa eliminate mancarurile grase, mezelurile, alimentele fast-food, sa reduceti cafeaua si alcoolul. Va recomandam si articolul nostru despre condiment si hemoroizi a carui concluzie este aceeasi, consumul in cantitate moderata, si in anumite forme a condimentelor iuti.
https://hemostop.ro/articole/condimente-care-pot-provoca-agravarea-hemoroizilor/

Disclaimer: rezultatele reflectă experiența individuală a consumatorilor cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

POPOVICI VASILE Mar 12, 2018 15:33
bana ziua am 49 de ani si de aproximativ 3luni ma confrunt cu o starede disconfort in zona anala in special sub forma de caldura mai puternica ,uscaciune folosind comprese cu apa rece situatia devine mai buna ,vas ruga un sfat de la dvs cu ce sa incep si daca propolisul lichid este indicat ,mentionez ca resimt si o stare de slabicine iar la la odihna la orizontala situatia este mai blinda ? VA MULTUMESC
Dr Carmen Mar 17, 2018 13:45
Buna ziua, propolisul lichid (presupunem ca e extract alcoholic sau gliceric) este bun, dar nu singur ci impreuna cu o crema antihemoroidala. Altfel s-ar putea sa se usuce si mai tare pielea din zona. Daca acele comprese reci va usureaza situatia, este posibil ca zona sa fie inflamata.
Puteti sa faceti si bai de sezut cu ceai de coada-soricelului, de 5-7 minute, macar o data zi.
Eliminati alimentele grele, prajite, super procesate, fara mezeluri, fara bauturi carbogazoase. Reduceti mult cafeaua si alcoolul. Consumati suficiente fibre zilnic din legume, fructe, cereal integrale. Beti minim 2,5 litri de lichide pe zi.
Totusi, dupa descrierea dv nu putem insa sa deducem clar (nu avem destule simptome) daca este vorba de hemoroizi sau fisuri anale. Hemoroizii reprezintă o dilatație a venelor de la nivelul anusului și rectului. Fisura anală este o crăpătură sau ulcerație a pielii din zona exterioară a anusului.
Mulți oameni confundă hemoroizii cu fisurile anale. Acestea au simptome comune cum sunt sângerarea, mâncărimea sau usturimea. Hemoroizii externi sunt vene iritate și umflate, iar fisurile anale sunt mici rupturi ale mucoasei din zonă. Dacă nu sunteți convinși că aveți hemoroizi, un consult de specialitate, la medic, vă va furniza diagnosticul corect.
Puteti sa va examinati si singur zona anala cu ajutorul unei oglinzi. Si sa le comparati cu poze de pe internet cu hemoroizi sau fisuri anale. Dar si mai indicat ar fi sa faceti un consult medical de specialitate. Mai ales ca aveti o stare de slabiciune care nu credem ca are legatura cu hemoroizii. Deci, in concluzie, va sfatuim sa faceti un consult medical si sa reveniti cu un diagnostic complet.

Disclaimer: rezultatele reflectă experiența individuală a consumatorilor cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Adaugă un comentariu

Folosiți această secțiune numai pentru comentarii legate de acest subiect. Dacă doriți să ne contactați din alt motiv, apăsați aici.

Succes! Comentariul dvs. a fost creat cu succes!
Trebuie să completați toate câmpurile!