×
Ati selectat 0 produse
Total reducere
0 lei
Total de plată
0 lei
Ati selectat 4 produse
*
*
*
*
*
*
*

Vă mulţumim, comanda a fost efectuată!


Puteti verifica in orice moment starea comenzii

V-am trimis pe email confirmarea comenzii. Este posibil ca email-ul nostru sa intre la SPAM.

Ce doriți să faceți astăzi?

Vedeţi în 20 de secunde cum vă poate ajuta HemoStop
×
Nume si prenume
Email
[Inchide fereastra]

Reţete pentru cei care suferă de hemoroizi - mesele festive

Mesele festive ne strâng la un loc, familie, rude, prieteni pentru a sărbători împreună, pentru a ne bucura, pentru a petrece împreună momente plăcute cu diverse ocazii pline de semnificații spirituale, creștine sau sociale: ziua de naștere, onomastica, Crăciunul, Paștele.

Masa în sine, mâncare ar trebui să fie mereu factorul de coeziune, factorul secundar. Nu scopul, ci mijlocul care să ne apropie. Din păcate, mulți oameni nu înțeleg acest lucru și transformă aceste mese în excese alimentare și bhahice care le strică, d eobicei ziua, și le dau peste cap sănătatea.

Închipuiți-vă că aveți o anumită afecțiune, o boală hepatică, glicemie, constipație, hemoroizi, etc. Și duceți o viață sănătoasă ca să vă corectați afecțiunea, țineți o dietă în mod consecvent. Și apoi vine Crăciunul. Cu cârnați, sarmale, piftie și mese copioase. Și nu rezistați. Spuneți că doar o sa gustați câte puțin și că, după ce trec sărbătorile, reveniți iar la dietă. Va păcăliți! Ce credeți că se întâmplă cu corpul dumneavoastră? E ca și cum ați fi purificat apa unui lac poluat. Și apoi veniți și aruncați un camion cu deșeuri! E chiar mai rău decât inițial! Peștii care abia începuseră să crească în apa curată vor muri. Toată dieta a fost în zadar!

Și totuși doriți să vă bucurați de bunătățile de sărbătoare. Și vă e poftă! Ceea ce e firesc! Dar există soluții care să vă satisfacă și dorințele gastronomice și să vă respecte și sănătatea și organismul! Pornind de la aceste principii simple, încercăm să vă dăm câteva idei:

1. Friptura de curcan cu mere și portocale la cuptor


Carnea de curcan are un conținut foarte redus de grăsimi, dar este bogată în proteine cu conținut bogat de aminoacizi. Conține de asemenea vitaminele B12, B6, riboflavin, minerale precum seleniu, zinc, fier. Este o carne recomandată celor care au probleme de sănătate și care țin diverse diete cât și celor care vor să mănânce sănătos.

Fibrele de măr au o compoziţie bogată în pectine. Pectinele sunt polimeri ai acidului galacturonic, insolubile în apă, care rămân nedigerate până la nivelul colonului unde, sub acţiunea florei bacteriene, se scindează până la acizi pectici. În contact cu apa, formează soluţii coloidale sau geluri vâscoase, care scad absorbţia glucidelor şi colesterolului, ajutând la eliminarea acizilor biliari; de asemenea, gelul format adsoarbe toxinele din organism, ajutând la eliminarea lor. La nivelul colonului, acizii pectici formează un film protector pentru mucoasa intestinală, ceea ce indică administrarea produsului la persoanele cu boli hemoroidale sau cu leziuni ano-rectale.

Ingrediente:

 1. Un curcan de mărime potrivită
 2. 3 cepe medii
 3. 2 portocale
 4. 4 mere
 5. 2 sfecle roșii
 6. Usturoi
 7. 2 linguri de oțet
 8. 70 g unt
 9. ulei
 10. Cimbru, măghiran, cuișoare, piper, sare
 11. 500 ml supă de pui
 12. Un pahar de vin alb sec

Mod de preparare:

 1. Se curăță câțiva căței de usturoi, se pun în 2 l de apă. Se adaugă 2 linguri de sar grunjoasă, și se toarnă peste curcan, într-o cratiță mai mare astfel încât să fie complet acoperit. Se lasă la macerat pentru cel 6-8 ore într-un loc răcoros (pe balcon dacă este iarnă).
 2. Se încinge cuptorul
 3. Se curăță ceapa, se taie solzișori, se curăță merele, se taie feliuțe, 2/3 se introduc în interiorul curcanului după ce l-am uns inițial cu unt. Se adaugă și o portocală mică întreagă (spălată în prealabil). Se pune și o parte din cimbru, cuișoare, măghiran.
 4. Se unge cu untul și în exterior. Se pune într-o tavă mai adâncă, în care am pus uleiul, și o jumătate din zeama de supă. Se adaugă restul de ceapă, mere, portocala felioare. Se bagă la cuptor pentru 40 de minute.
 5. Se adaugă paharul de vin peste curcan și restul de supă, sarea și piperul și usturoi tăiat bucățele. Se bagă iar al cuptor și se rotește din 15 în 15 minute.
 6. Se curăță sfecla roșie și se opărește în apă pentru 15 minute. Se scurge, se taie cuburi și apoi se adaugă în tava cu curcan. Se continuă coacerea. Se încearcă cu furculița, să fie pătrunsă carnea. Când s-a rumenit și a scăzut sosul, se oprește, dar se lasă tot în cuptor până se mai răcește (circa 20 de minute).

Pentru a scrie articole de calitate trebuie să lucrăm cu oameni specializati pe domeniile pe care activează. Autorii articolelor au nevoie de training-uri și de acces la documentatie de calitate. Din acest motiv, articolele de pe situl hemostop.ro sunt disponibile doar pentru clienții noștri.

Orice comandă livrată vă dă dreptul la acces gratuit timp de 1 an la zona de articole.

În cazul în care sunteți deja un client HemoStop vă rugăm să introduceți mai jos codul comenzii pentru a avea access la zona de articole.

Atenție: doar comenzile deja livrate vor fi luate în considerare. Din momentul în care s-a realizat livrarea, sistemul informatic are nevoie de aproximativ 5 ore pentru a debloca accesul la zona de articole.

Codul comenzii:


Dacă nu ați primit codul comenzii pe email vă rugăm să ne contactați.

Vă mulțumim!

Vă recomandăm să consultați Schemele de tratament
Preluarea pentru republicarea completă sau parțială a acestui articol se poate face doar cu acordul scris al societății Bioelite Vert S.R.L.

Comentarii

  Momentan nu sunt comentarii!
Adaugă comentariu
Folosiți această rubrică doar pentru comentarii legate de acest subiect. Dacă doriți sa ne contactați pentru alt motiv, click aici.

Sex