Jun 19, 2014 Autor: Lector Ayurveda

Reţete pentru cei care suferă de hemoroizi - mesele festive

Mesele festive ne strâng la un loc, familie, rude, prieteni pentru a sărbători împreună, pentru a ne bucura, pentru a petrece împreună momente plăcute cu diverse ocazii pline de semnificații spirituale, creștine sau sociale: ziua de naștere, onomastica, Crăciunul, Paștele.

Masa în sine, mâncare ar trebui să fie mereu factorul de coeziune, factorul secundar. Nu scopul, ci mijlocul care să ne apropie. Din păcate, mulți oameni nu înțeleg acest lucru și transformă aceste mese în excese alimentare și bhahice care le strică, d eobicei ziua, și le dau peste cap sănătatea.

Închipuiți-vă că aveți o anumită afecțiune, o boală hepatică, glicemie, constipație, hemoroizi, etc. Și duceți o viață sănătoasă ca să vă corectați afecțiunea, țineți o dietă în mod consecvent. Și apoi vine Crăciunul. Cu cârnați, sarmale, piftie și mese copioase. Și nu rezistați. Spuneți că doar o sa gustați câte puțin și că, după ce trec sărbătorile, reveniți iar la dietă. Va păcăliți! Ce credeți că se întâmplă cu corpul dumneavoastră? E ca și cum ați fi purificat apa unui lac poluat. Și apoi veniți și aruncați un camion cu deșeuri! E chiar mai rău decât inițial! Peștii care abia începuseră să crească în apa curată vor muri. Toată dieta a fost în zadar!

Și totuși doriți să vă bucurați de bunătățile de sărbătoare. Și vă e poftă! Ceea ce e firesc! Dar există soluții care să vă satisfacă și dorințele gastronomice și să vă respecte și sănătatea și organismul! Pornind de la aceste principii simple, încercăm să vă dăm câteva idei:

1. Friptura de curcan cu mere și portocale la cuptor

Carnea de curcan are un conținut foarte redus de grăsimi, dar este bogată în proteine cu conținut bogat de aminoacizi. Conține de asemenea vitaminele B12, B6, riboflavin, minerale precum seleniu, zinc, fier. Este o carne recomandată celor care au probleme de sănătate și care țin diverse diete cât și celor care vor să mănânce sănătos.

Fibrele de măr au o compoziţie bogată în pectine. Pectinele sunt polimeri ai acidului galacturonic, insolubile în apă, care rămân nedigerate până la nivelul colonului unde, sub acţiunea florei bacteriene, se scindează până la acizi pectici. În contact cu apa, formează soluţii coloidale sau geluri vâscoase, care scad absorbţia glucidelor şi colesterolului, ajutând la eliminarea acizilor biliari; de asemenea, gelul format adsoarbe toxinele din organism, ajutând la eliminarea lor. La nivelul colonului, acizii pectici formează un film protector pentru mucoasa intestinală, ceea ce indică administrarea produsului la persoanele cu boli hemoroidale sau cu leziuni ano-rectale.

Ingrediente:

  1. Un curcan de mărime potrivită
  2. 3 cepe medii
  3. 2 portocale
  4. 4 mere
  5. 2 sfecle roșii
  6. Usturoi
  7. 2 linguri de oțet
  8. 70 g unt
  9. ulei
  10. Cimbru, măghiran, cuișoare, piper, sare
  11. 500 ml supă de pui
  12. Un pahar de vin alb sec

Mod de preparare:

  1. Se curăță câțiva căței de usturoi, se pun în 2 l de apă. Se adaugă 2 linguri de sar grunjoasă, și se toarnă peste curcan, într-o cratiță mai mare astfel încât să fie complet acoperit. Se lasă la macerat pentru cel 6-8 ore într-un loc răcoros (pe balcon dacă este iarnă).
  2. Se încinge cuptorul
  3. Se curăță ceapa, se taie solzișori, se curăță merele, se taie feliuțe, 2/3 se introduc în interiorul curcanului după ce l-am uns inițial cu unt. Se adaugă și o portocală mică întreagă (spălată în prealabil). Se pune și o parte din cimbru, cuișoare, măghiran.
  4. Se unge cu untul și în exterior. Se pune într-o tavă mai adâncă, în care am pus uleiul, și o jumătate din zeama de supă. Se adaugă restul de ceapă, mere, portocala felioare. Se bagă la cuptor pentru 40 de minute.
  5. Se adaugă paharul de vin peste curcan și restul de supă, sarea și piperul și usturoi tăiat bucățele. Se bagă iar al cuptor și se rotește din 15 în 15 minute.
  6. Se curăță sfecla roșie și se opărește în apă pentru 15 minute. Se scurge, se taie cuburi și apoi se adaugă în tava cu curcan. Se continuă coacerea. Se încearcă cu furculița, să fie pătrunsă carnea. Când s-a rumenit și a scăzut sosul, se oprește, dar se lasă tot în cuptor până se mai răcește (circa 20 de minute).

2. Ruladă cu piept de pui

Carnea de pui constituie o sursă bogată de seleniu și fosfor, minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Proteinele din carnea de pui conțin opt aminoacizi esențiali care sunt foarte importanți pentru dezvoltarea musculaturii și stimularea imunității.

Ingrediente:

  1. 500 g piept de pui
  2. 2 ouă
  3. 400 g făină
  4. Piper, cimbru, măghiran, sare
  5. 5-6 linguri de ulei pentru tavă
  6. O căniță de vin alb
  7. 6 linguri ulei pentru aluat
  8. 6 linguri apă minerală pentru aluat
  9. Scobitori

Mod de preparare:

  1. Se frământă aluatul din 6 linguri de ulei, 6 linguri de apă minerală, sare și făină.
  2. Se bate pieptul de pui astfel încât să fie ca niște felii subțiri
  3. Se condimentează, se sărează
  4. Se întinde o foaia potrivit de groasă din aluat
  5. Se bate oul și se unge toată foaia
  6. Se pun feliile subțiri de carne condimentată
  7. Se rulează foarte strâns, se înfing scobitori pentru a ține rulada
  8. Se pune într-o tavă cu ulei și cana de vin. Se unge cu ou bătut, se dă la cuptor. Se coace la foc potrivit până se rumenește, eventual s emai rotește de câteva ori.
  9. Se taie după ce se răcește și servește ca aperitiv.

3. Sărmăluțe cu carne de pui

Varza murată conține o cantitate mare de vitamine și minerale. Conține o cantitate mare de vitamina B12 care este cea mai puțin termolabilă dintrre vitamine. Datorită conținutului ridicat de fibre ajută la reglarea tranzitului intestinal. De asemeni are efecte detoxifiante și depurative.

Ingrediente:

  1. 1 kg de carne tocată de pui
  2. O cană mică de orez
  3. 2 cepe medii
  4. Mărar, cimbru, măghiran
  5. Un ou
  6. O varză murată medie sau 30 de foi de viță-de-vie
  7. 100 g roșii în bulion
  8. 3 linguri de ulei

Mod de preparare:

  1. Varza se desface în frunze și se pune la desărat în apă rece
  2. Orezul se opărește 3-4 minute în apă fierbinte și se scurge bine
  3. Se curăță ceapa și se toacă mărunt
  4. Se amestecă orezul cu carnea tocată de pui (sau curcan), oul, ceapa, condimentele și sarea
  5. Se toacă puțină varză și se pune în oala de sarmale cu cele 3 linguri de ulei. Se formează sărmăluțele și se aranjează în oală. Se pun și 2-3 bețe de cimbru.
  6. Se toarnă două căni de apă caldă (sau supă) peste sarmale și se fierb la foc mic. Dupa 20-30 de minute se adaugă și sucul de roșii. Se fierb circa 60 de minute.
  7. Se servesc cu mămăliguță, iaurt. Se pot face și cu foi de viță, aducând prospețimea primăverii.

4. Cărnăciori cu carne de pui și curcan

Carnea de curcan are un conținut foarte redus de grăsimi, dar este bogată în proteine cu conținut bogat de aminoacizi. Conține de asemenea vitaminele B12, B6, riboflavin, minerale precum seleniu, zinc, fier. Este o carne recomandată celor care au probleme de sănătate și care țin diverse diete cât și celor care vor să mănânce sănătos.

Ingrediente:

  1. 3-4 piepți de pui fără os
  2. 8 pulpe de pui fără os
  3. 2-3 linguri de apă sau zeamă de supă
  4. Usturoi, piper măcinat, salvie uscată pulbere, ghimbir măcinat, chili, cimbru
  5. Sare
  6. Mațe de porc curățate, desărate

Mod de preparare:

  1. Carnea de pui se toacă
  2. Se maestecă cu condimente și sare, se adaugă 1-3 linguri de apă astfel încât să se formeze o pastă
  3. Se umplu mațele cu carne cu dispozitivul special de la mașina de tocat. Nu se umplu prea tare, altfel la gătit vor crăpa
  4. Se pun la uscat măcar o zi, în frig, eventual pe balcon
  5. Se pregătesc, de preferință, pe grătar

5. Piftie de curcan

Carnea de curcan are un conținut foarte redus de grăsimi, dar este bogată în proteine cu conținut bogat de aminoacizi. Conține de asemenea vitaminele B12, B6, riboflavin, minerale precum seleniu, zinc, fier. Este o carne recomandată celor care au probleme de sănătate și care țin diverse diete cât și celor care vor să mănânce sănătos.

Ingrediente:

  1. O pulpă mare de curcan
  2. 2 aripi de curcan, tacâmuri de curcan (circa 1 kg)
  3. Apă, sare, usturoi, piper boabe, foi de dafin
  4. Pătrunjel proaspăt
  5. doi morcovi
  6. o ceapă întreagă

Mod de preparare:

  1. În circa 3-4 l de apă se pune carnea la fiert împreună cu piperul boabe și frunzele de dafin. Se fierb și morcovii și ceapa întreagă, dar aceastea se scot mai repede din zeamă.
  2. Se fierbe până carnea se desprinde de pe oase și apa scade la circa 1 l.
  3. Se alege carnea bucățele, doar cea macră
  4. Se strecoară zeama, se pune sarea, usturoiul pisat
  5. În fiecare bol se pune carne, 2 feliuțe de morcovi, se toarnă zeamă deasupra și se presară câteva frunze de pătrunjel
  6. Se dă la răcit, pe balcon sau la frigider. Va fi gata în câteva ore.

6. Pastă de pește

Carnea de pește reprezintă cea mai bună variantă pentru a înlocui carnea de porc grasă și grea și care se digeră atât de greu. Prin conținutul său de acizi grași omega-3, de minerale, fosfor, iod, fier, consumul de carne de pește ajută în reducerea colesterolului și trigliceridelor, contribuie la scăderea tensiunii arteriale, ajută la diminuarea proceselor inflamatorii. Cunoscând cât de importantă este reducerea colesterolului în manegementul hemoroizilor, înțelegem cât de sănătos este acest aliment pentru persoanele afectate de hemoroizi.

Ingrediente:

  1. 1-2 pești albi
  2. Usturoi
  3. O ceapă
  4. Ulei
  5. Suc de lâmăie
  6. 100 g cremă de brânză sărată
  7. Sare, piper pisat
  8. Gogoșari murați, pătrunjel verde

Mod de preparare:

  1. Se fierbe peștele 5 minute în apă cu sare. Se scurge bine și se lasă la răcit. Alegeți un pește cu oase puține sau și mai bine file de pește fără oase.
  2. Ceapa și usturoiul se curăță, se toacă mărunt și se înăbușă în puțin ulei cu apă
  3. Se desprinde carnea de pește de pieliță, se mărunțește, se pune într-un blender în care se adaugă ceapa și usturoiul cu tot cu ulei, se pune și sarea, piperul pisat, crema de brânză. Se omogenizează până ajunge ca o pastă.
  4. Se umplu ardei grași, roșii sau boluri mici. Se decorează cu pătrunjel și fășii de gogoșari murați. Se servește cu pâine prăjită, biscuiți sărați, crakers.

7. Salată de beouf dietetică

Legumele, mazărea, morcovii, fructele precum merele au un conținut ridicat de fibre care sunt esențiale în alimentație, mai ales pentru persoanele care suferă de constipație, hemoroizi sau alte afecțiuni digestive. Morcovul este o plantă legumicolă bogată în beta-caroten, licopen, vitamina A, minerale (potasiu, magneziu, brom, fier, calciu, cupru, mangan, fosfor, sodiu, sulf) şi celuloză. Datorită conţinutului în fibre, el acţionează ca laxativ de volum. Consumul de morcovi este indicat în medicina naturistă pentru vindecarea celor mai persistenți hemoroizi datorită compoziției bogate în fibre, vitamine și minerale. Stimulează și reglează funcția digestivă.

Ingrediente:

  1. 3-4 morcovi
  2. 3 cartofi
  3. O cutie de mazăre
  4. Un piept de pui
  5. 4-5 castraveți murați
  6. Un măr mare
  7. Muștar
  8. Zeamă de lămâie
  9. Ulei de măsline
  10. Măsline

Mod de preparare:

  1. Pieptul de pui, cartofii și morcovii se fierb în apă cu sare
  2. Se scurg foarte bine
  3. Se toacă mărunt carnea, cartofii, morcovii, castraveții murați (care se storc bine de zeamă), mărul
  4. Se prepară maioneza dintr-un cartof fiert, se pisează, se adugă muștar, puțină zeamă de lâmăie, se adaugă câte puțin ulei amestecând continuu într-un singur sens. Se poate folosi și maioneză din lapte de soia care se găsește în magazine.
  5. Se toarnă maioneza peste amestecul de legume și carne, se pune și sare, o linguriță de muștar.

8. Ruladă din file de pește

Carnea de pește reprezintă cea mai bună variantă pentru a înlocui carnea de porc grasă și grea și care se digeră atât de greu. Prin conținutul său de acizi grași omega-3, de minerale, fosfor, iod, fier, consumul de carne de pește ajută în reducerea colesterolului și trigliceridelor, contribuie la scăderea tensiunii arteriale, ajută la diminuarea proceselor inflamatorii. Cunoscând cât de importantă este reducerea colesterolului în manegementul hemoroizilor, înțelegem cât de sănătos este acest aliment pentru persoanele afectate de hemoroizi.

Ingrediente:

  1. 3-4 pești
  2. 2 morcovi
  3. O ceapă
  4. Pătrunjel proaspăt
  5. O ceapă
  6. O căniță de vin
  7. Sare, piper, ghimbir, dafin, usturoi
  8. ulei

Mod de preparare:

  1. Peștele se fierbe circa 10 minute și se desface ca o foaie de pe piele și se elimină oasele. Sau mai simplu se folosește file fără oase.
  2. Se toacă mărunt ceapa, se dă pe răzătoare morcovul, se toacă și pătrunjelul, se adaugă condimentele.
  3. Se întindele peștele ca o foaie, se pun legumele, se rulează și se leagă cu o sfoară subțiere sau se prinde cu scobitori
  4. Într-o tavă se pune uleiul, vinul, dafinul, usturoiul și rulada de pește și se bagă la cuptor
  5. Se lasă la copt până scade sosul. După ce se răcește se taie felii și se servește rece, ca aperitiv

9. Ciorbă de "burtă" din Pleutorus

Aceste ciuperci reprezintă un aliment dietetic cu un conținut foarte mare de proteine și aminoacizi esențiali. Mai conțin acizi organici, săruri minerale, vitamine, mai ales din grupul B, vitamina D. Au conținut redus de grăsimi și înlocuiesc cu succes carnea. Reglează colesterolul, elimină substanțele toxice din organism.

Ingrediente:

  1. 1 kg de ciuperci pleurotus
  2. Un morcov
  3. O rădăcină de pătrunjel
  4. O țelină mică
  5. O ceapă
  6. 2 ouă
  7. 200 g smântână degresată
  8. 3-4 linguri de oțet
  9. Ulei
  10. Usturoi

Mod de preparare:

  1. Se pune 1,5 l de apă la fiert
  2. Se dau pe răzătoare morcovul, rădăcina de pătrunjel, țelina și se pun la înăbușit în puțin ulei
  3. Se pun în apa fierbinte, se pune și ceapa întreagă și se fierb 10 minute
  4. Se adaugă ciupercile tăiate fâșii
  5. Se mai fierbe 10-15 minute
  6. Se adaugă usturoiu pisat și 3 linguri de oțet
  7. Se bat ouăle împreună cu smântână și se adaugă în ciorbă amestecând continuu cu o furculiță
  8. Se oprește focul. Se presară pătrunjel fierbinte.

10. Drob de pui

Carnea de pui constituie o sursă bogată de seleniu și fosfor, minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Proteinele din carnea de pui conțin opt aminoacizi esențiali care sunt foarte importanți pentru dezvoltarea musculaturii și stimularea imunității.

Ingrediente:

  1. Un piept de pui
  2. 1 kg de pipote și piept de pui
  3. 500 g ficat de pui
  4. 6 ouă
  5. 300 g făină
  6. 3-4 legături de ceapă verde, pătrunjel, mărar
  7. Sare, cimbru, măghiran, turmeric
  8. 4 linguri de ulei

Mod de preparare:

  1. Se fierbe carnea de pui (ficatul într-un vas separat)
  2. Se toacă mărunt carnea fiartă
  3. Se toacă ceapa verde și verdeața
  4. Se fierb 2 ouă tari și se curăță
  5. Dintr-un ou se frământă cu făină un aluat ca la tăiței. Se întinde o foaie.
  6. Se amestecă verdeața tocată cu carnea mărunțită, cu 4 ouă întregi, cu sare și condimente.
  7. Se unge o tavă adâncă cu ulei. Se pune foaia din aluat întinsă bine. Se umple cu compoziție în care se introduc și câte o jumătate de ou fiert. Se întinde apoi foaia peste compoziție astfel încât să fie acoperită.
  8. Se coace circa 40 minute. Se lasă să se răcească apoi se taie în bucăți.

11. Ciuperci umplute la cuptor

Ciupercile reprezintă o sursă bogată de proteine iar legumele din umplutură o sursă esențială de fibre. Acestea cresc capacitatea de retenţie a apei în colon şi ajută la mărirea și înmuierea bolului fecal determinând astfel deplasarea acestuia mai rapidă către evacuare. Eliminarea constipației determină decongestionarea zonei anusului și reduc sau chiar elimină hemoroizii.

Ingrediente:

  1. 1 kg de ciuperci champignon mari
  2. 3 morcovi, o albitură
  3. 2 cepe
  4. O țelină mică
  5. Un ardei gras
  6. 2 roșii
  7. Piper, sare, măghiran, cimbru, mărar
  8. Ulei
  9. 50 ml vin alb
  10. Un ou

Mod de preparare:

  1. Se curăță legumele, se toacă mărunt ceapa și ardeiul gras, se dau pe răzătoare morcovii, țelina, albitura. Toate legumele se înăbușă în puțin ulei până se înmoaie
  2. Se lasă la răcit și se curăță ciupercile de pielită, se toacă mărunt codițele de la ciuperci și se adaugă peste legume
  3. Se adaugă în amestecul de legume sarea, condimentele, codițele de ciuperci tocate și oul
  4. Se umplu ciupercile cu acest amestec, se pun într-o tavă cu ulei și vin și se dau la cuptor pentru 20 de minute

12. Pate de pasăre

Carnea de pui constituie o sursă bogată de seleniu și fosfor, minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Proteinele din carnea de pui conțin opt aminoacizi esențiali care sunt foarte importanți pentru dezvoltarea musculaturii și stimularea imunității.

Ingrediente:

  1. 1 kg de ficat de pui
  2. Un morcov
  3. O ceapă mică
  4. 2-3 căței de usturoi
  5. Cimbru, ghimbir
  6. 100 g unt
  7. Sare
  8. 2 castraveți murați

Mod de preparare:

  1. Se fierbe ficatul în apă cu sare sau se înăbușă în puțin ulei
  2. Se fierb morcovul și ceapa
  3. Se pun toate ingredientele într-un blender și se omogenizează până ajunge o pastă fină
  4. Se decorează apoi cu castraveți murați

13. Ciorbă de potroace

Carnea de pui constituie o sursă bogată de seleniu și fosfor, minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Proteinele din carnea de pui conțin opt aminoacizi esențiali care sunt foarte importanți pentru dezvoltarea musculaturii și stimularea imunității.

Zeama de varză conține foarte multe vitamine și minerale, printer care B12, fier, iod, acid folic, magneziu. Vitamina B12 are rol important în trezirea după o noapte lungă de petrecere presărată cu băutură din belșug.

Ingrediente:

  1. 1-1,5 kg măruntaie de pasăre (pui, curcan, gâscă, găină)
  2. 1,5 l zeamă de varză (din butoiul cu varză murată)
  3. câteva linguri de ulei
  4. o ceapă
  5. 3 morcovi
  6. 2 rădăcini de pătrunjel
  7. O țelină mică
  8. O cană mică de orez
  9. Pătrunjel, leuștean

Mod de preparare:

  1. Carnea se fierbe în apă cu patina sare și se îndepărtează spuma
  2. Se curăță ceapa, morcovii, țelina, rădăcina de pătrunjel și se toacă mărunt
  3. Se înăbușă zarzavatul în puțin ulei și se adaugă peste ciorbă
  4. După încă 10 minute de fiert se adaugă și orezul și se mai fierbe 5-10 minute.
  5. Zeama de varză se fierbe separate, în alt vas, și se adaugă al ciorbă.
  6. Se adaugă pătrunjelul și leușteanul tocate mărunt și se oprește

14. Turtă dulce cu miere de albine

Mierea de albine stimulează digestia și metabolismul, controlează tranzitul intestinal, detoxifică intestinele și astfel este indicată persoanelor cu constipație, hemoroizi sau alte probleme digestive.

Ingrediente:

  1. 600 g faina
  2. 200 g unt
  3. 300 g miere
  4. 2 ouă
  5. o linguriță de bicarbonat de sodiu
  6. un praf de sare
  7. scorșisoară, cardamom
  8. esență de vanilie

Mod de preparare:

  1. Untul se topește pe baie de apă și se amestecă cu mierea de albine
  2. Într-un castron se pune făina, oul, scorțișoara vanilia, și se adaugă untul cu miere
  3. Se frământă până se obține un aluat omogen
  4. Se acoperă cu folie și se pune la frigider cel puțin o oră (de preferință peste noapte)
  5. Se acoate aluatul din frigider și se lasă măcar 30 de minute ca să se încălzească.
  6. Se întinde o foaie pe masa presărată cu făină
  7. Se taie diverse forme, se coc în cuptorul preîncălzit, timp de 9-10 minute.

15. Tort tiramisu cu brânză dulce

Ingrediente:

  1. Biscuiți fără zahăr sau pișcoturi făcute în casă fără zahăr – 600 g
  2. Frișcă vegetală – 300 g
  3. 4 gălbenușuri
  4. 100 g miere
  5. Mascarpone – 200 g
  6. Brânză dulce – 200 g
  7. Cafea neîndulcită – 300 ml
  8. 50 g cacao

Mod de preparare:

  1. Se prepară crema din gălbenușuri, mascarpone, brânză dulce și miere cu ajutorul unui mixer
  2. Se înmoaie biscuiții în cafea (miscare foarte scurtă, rapidă)
  3. Se pun într-un vas un rând de biscuiți, se ung cu cream de brânză, se pune un strat potrivit de frișcă, se presară puțină cacao
  4. Se repetă încă o dată toate operațiile anterioare
  5. Se dă la frigider, se poate consuma peste 10-12 ore.

16. Pască fără zahăr

Stafidele conțin o cantitate mare de fibre, potasiu, fier, fosfor, vitamine - acid ascorbic, niacina și piridoxina, antioxidanți. Fibrele din stafide își măresc volumul și în acest fel determină un efecte laxativ și de curățare a colonului. Ele stimulează flora intestinală prebiotică. În acest mod au efecte benefice asupra persoanelor care suferă de constipație, hemoroizi sau/și fisuri anale. Nucile sunt foarte bogate în fibre alimentare, ajută la menținerea unei digestii sănătoase fiind o sursă bogată și de proteine.

Ingrediente:

  1. 1 kg de brânză dulce de vaci
  2. 200 g de smântână
  3. 6 ouă
  4. 10-15 linguri de zahăr brun sau 100 ml sirop de arțar, de struguri
  5. 6-7 linguri de făină
  6. O linguriță de bicarbonat de sodiu
  7. Esență de vanilie
  8. 200 g stafide, 10 nuci

Mod de preparare:

  1. Brânza se amestecă cu gălbenușuri, cu făina, smântâna, bicarbonatul stins cu suc de lămâie, esența de vanilie și stafidele.
  2. Albușurile se bat spumă și apoi se încorporează în amestecul de brânză.
  3. Într-o formă de copt se pune hârtie de copt și se toarnă compoziția
  4. Se coace circa 40-50 minute la cuptorul preîncălzit
  5. Se lasă să se răcaescă. Se pot pune nuci deasupra.

Preluarea pentru republicarea completă sau parțială a acestui articol se poate face doar cu acordul scris al societății Bioelite Green S.R.L.

Adaugă un comentariu

Folosiți această secțiune numai pentru comentarii legate de acest subiect. Dacă doriți să ne contactați din alt motiv, apăsați aici.

Succes! Comentariul dvs. a fost creat cu succes!
Trebuie să completați toate câmpurile!