Jan 15, 2013 Autor: Lector Ayurveda

3 tratamente pentru fisuri anale | Soluții naturiste

Ce sunt fisurile anale? Mulți le confundă cu hemoroizii. Diferența este esențială. Hemoroizii afectează venele hemoroidale iar fisura anală afectează epiderma, pielea din zona anusului.

Pe când hemoroizii sunt întălniți în special la o vârstă mai mare de 40 de ani și la oameni cu un regim de viață nesănătos, fisurile anale sunt relativ frecvent întâlnite atat la barbati cat si la femei, indiferent de vârstă. Fisura anala se întâlnește chiar și la copii fiind cea mai frecventă cauză a sângerării rectale la aceștia.

Fisurile anale sunt foarte dureroase pentru că afectează acel țesut al pielii numit anoderm care conține un număr mare de nervi senzoriali somatici. Deși pare o mică zgârietură, ea provoacă durere și usturime. Pot apărea și senzații de mâncărime, ușoare săngerări și chiar un miros neplăcut în cazul infectării.

Principalele cauze ale fisurilor anale sunt traumele din zona anusului și din cea a canalului anal. Aceste traume sunt provocate de constipație, diaree frecventă, eliminarea forțată a scaunului, în special în cazul unuia voluminos și tare, anumite investigații medicale precum colonoscopia, efortul din timpul nașterii, deshidratarea pielii din această zonă.

Ca și la hemoroizi, o cauză foarte intalnită a apariției fisurii anale este constipația dar poate fi doar un transit intestinal îngreunat dat de eliminarea unui scaun prea tare și voluminos.

Tratamentul cel mai potrivit trebuie să se axeze pe 3 direcții importante:

 

 1. Eliminarea simptomelor și cicatrizarea rapidă a rănii
 2. Îndepărtarea cauzelor care au provocat apariția fisurilor anale
 3. Prevenirea reapariției fisurilor anale

 

Tratamentul extern se face prin adoptarea unor măsuri foarte stricte de igienă, spălarea zonei după fiecare utilizare a toaletei, utilizarea de șervețele umede neparfumate, eventual tratate cu extracte naturale de aloe, uscarea ușoară a zonei prin tamponarea cu un prosop moale. După această acțiune se aplică o cremă pentru tratament extern cu efecte de cicatrizare și regenerare, așa cum este crema pentru fisuri anale HemoStop.

 

Prin ingredientele sale, 100% natural, gălbenele, tătăneasă, propolis, crema HemoStop are efecte:

 

 1. Emoliente
 2. Hidratante
 3. Cicatrizante
 4. Regenerante
 5. Antispetice
 6. Antiinflamatoare
 7. Hemostiatice.

 

Prin aceste efecte crema acționează pentru eliminarea simptomelor și regenerarea țesuturilor:

 

 1. Calmarea usturimii și a pruritului
 2. Eliminarea durerii
 3. Oprirea sângerării
 4. Cicatrizarea rănii
 5. Regenerarea pielii
 6. Eliminarea unei eventuale infecții
 7. Hidratarea pielii

 

Asigură o peliculă protectoare la nivelul pielii din această zonă pentru a preveni infectarea dar și pentru a împiedica reapariția fisurilor anale.

 

Pentru a îndepărta cauzele principale ale apariției fisurilor anale tratamentul este preponderent intern prin schimbarea dietei, prin suplimentarea cu fibre și lichide având drept obiectiv principal înlăturarea constipației, diareiei, pentru a regla digestia și tranzitul intestinal.

 

Înmuierea bolului fecal se face rapid prin îmbogățirea dietei cu fibre, creșterea aportului de lichide, evitarea alimentelor greu digerabile, constipante sau iritante.

 

Din păcate nu consumăm întotdeauna fibre suficiente din alimentație, adică din fructe, legume și cereale. În această situație, cât și în cazul constipației sau diareiei cronice se impune suplimentarea cu fibrele Hemostop.

 

Conținutul bogat în fibre (peste 80%) al produsului HemoStop Fibre suplimentează în mod natural dieta și asigură beneficii deosebite:

 

 1. Eliminarea constipației
 2. Controlul diareiei cronice
 3. Stimularea digestiei
 4. Reglarea tranzitului intestinal prin formarea rapidă a scanului, înmuierea acestuia ușurând astfel evacuarea
 5. Detoxifierea intestinală
 6. Eliminarea balonării și a spasmelor intestinale
 7. Absorbția gazelor intestinale.

 

Fibrele Hemostop sunt ușor de administrat, au gust plăcut și pot fi considerate, pe drept cuvânt, aliment-medicament!

 

Am tratat extern și intern fisurile anale, dar e foarte important să și prevenim reapariția lor, tot cu tratament extern și intern la care mai adăugăm căteva sugestii. Hidratarea organismului este foarte importantă atât la nivelul digestiv cât și al colonului pentru a se asigura formarea unui scaun ușor de evacuat.

 

Pe lângă consumul adecvat de 2,5 l de apă, foarte bune sunt sucurile naturale din fructe sau/și legume cât și ceaiurile naturale. Consumul de ceai, pe lângă aportul de lichide ne aduce și alte beneficii atât în tratarea fisurilor anale cât și pentru starea generală de sănătate a organismului.

 

Unul din ceaiurile care îndeplinesc aceste cerințe este ceaiul HemoStop. 7 plante s-au adunat la un loc pentru o acțiune sinergică și eficientă:

 

 1. Eliminarea constipației
 2. Dedurizează scaunul și asigură evacuarea ușoară a acestuia
 3. Are acțiune antiseptică asupra intestinelor și colonului fără a afecta flora intestinală normală, benefică. Astfel se elimină diareea frecventă care duce la suprasensibilizarea pielii din zona anală și la crăparea acesteia.
 4. Elimină balonarea și gazele intestinale
 5. Reduce inflamarea zonei atât la nivel digestiv, intestinal cât și anal.
 6. Elimină toxinele la nivel intestinal și digestive
 7. Stimulează digestia
 8. Hidratează întregul organism

 

Pe lângă tratamentele naturale prezentate, interne și externe, este foarte importantă și adoptarea unei diete sănătoase, echilibrate, cu eliminarea mâncărurilor grele, prăjite, grase, procesate excesiv. Se preferă alimente ușoare, legume, fructe, mâncăruri fierte, înăbușite, dulciuri în cantitate moderată, fără cafea sau alcool în exces.

 

Tratamentele naturale și o viață armonioasă și echilibrată ne scapă ușor de fisurile anale și previn reapariția acestora! Noi alegem cum să trăim!

 

Preluarea pentru republicarea completă sau parțială a acestui articol se poate face doar cu acordul scris al societății Bioelite Green S.R.L.

Adaugă un comentariu

Folosiți această secțiune numai pentru comentarii legate de acest subiect. Dacă doriți să ne contactați din alt motiv, apăsați aici.

Succes! Comentariul dvs. a fost creat cu succes!
Trebuie să completați toate câmpurile!