×
Ati selectat 0 produse
Total reducere
0 lei
Total de plată
0 lei
Ati selectat 4 produse
*
*
*
*
*
*
*

Vă mulţumim, comanda a fost efectuată!


Puteti verifica in orice moment starea comenzii

V-am trimis pe email confirmarea comenzii. Este posibil ca email-ul nostru sa intre la SPAM.

Ce doriți să faceți astăzi?

Vedeţi în 20 de secunde cum vă poate ajuta HemoStop
×
Nume si prenume
Email
[Inchide fereastra]

Fisura anala: cauze, diagnostic, tratament

Fisura anala: cum ne vindecam? Ce sunt fisurile anale? Simptomele și cauzele acestora

Fisura anală este o crăpătură sau ulcerație a pielii din zona exterioară a anusului. Este relativ frecvent întâlnită și sunt afectați atât bărbații cât și femeile, indiferent de vârstă. Se întâlnește chiar și la copii fiind cea mai frecventă cauză a sângerării rectale la aceștia.

În timp ce hemoroizii sunt o afecțiune a vaselor de sânge din zona rectală, fisurile anale afectează pielea din această zonă. Fisurile anale apar în țesutul specializat din zona anusului numit anoderm. Anodermul nu are fire de păr, glande sudoripare sau sebacee și conține un număr mai mare de nervi senzoriali somatici. Abundența de nervi explică de ce fisurile anale sunt atât de dureroase.

Cel mai adesea, o fisură anală este localizată în linia mediană posterioară a canalului anal, adică acea parte a anusului mai apropiată de coloana vertebrală. Totuși, la femei, apar destul de frecvent și în zona anterioară datorită prezenței vaginului în zona anterioară.

În cea mai mare parte, fisurile anale sunt idiopatice, nu au legătură cu alte afecțiuni. Totuși, în cazul în care fisurile anale sunt localizate în altă parte decât linia mediană posterioară sau anterioară a canalului anal sau în cazul unor sângerări frecvente, trebuie realizate investigații medicale mai complexe. În acest caz fisurile anale pot să nu mai fie idiopatice, ci să fie cauzate de unele afecțiuni destul de grave: cancer anal, boala Crohn, leucemie, boli infecțioase sau virale, sifilis, gonoree, herpes, HIV. În acest caz se pot realiza investigații precum sigmoidoscopia care examinează partea distală a colonului, colonoscopia care examinează întregul colon și radiografiile mici intestinale. De asemenea, poate fi necesară, în situații mai complexe, chiar și o biopsie pe țesut prelevat de la baza fisurilor cronice din sfincterul anal intern.


Simptomele fisurilor anale
  1. Dureri și usturimi în zona anală care se agravează în momentul eliminării scaunului. Durerea poate fi câteodată foarte intensă și poate dura chiar și câteva ore.
  2. Disconfort la urinare mergând până la disurie, urinare frecventă sau inabilitatea de a urina
  3. Sângerări ușoare, una-două picături de sânge roșu, care apar pe vasul de la toaletă
  4. Mâncărimi în zona anusului
  5. Miros neplăcut în cazul infectării fisurilor

Pentru a scrie articole de calitate trebuie să lucrăm cu oameni specializati pe domeniile pe care activează. Autorii articolelor au nevoie de training-uri și de acces la documentatie de calitate. Din acest motiv, articolele de pe situl hemostop.ro sunt disponibile doar pentru clienții noștri.

Orice comandă livrată vă dă dreptul la acces gratuit timp de 1 an la zona de articole.

În cazul în care sunteți deja un client HemoStop vă rugăm să introduceți mai jos codul comenzii pentru a avea access la zona de articole.

Atenție: doar comenzile deja livrate vor fi luate în considerare. Din momentul în care s-a realizat livrarea, sistemul informatic are nevoie de aproximativ 5 ore pentru a debloca accesul la zona de articole.

Codul comenzii:


Dacă nu ați primit codul comenzii pe email vă rugăm să ne contactați.

Vă mulțumim!

Vă recomandăm să consultați Schemele de tratament
Preluarea pentru republicarea completă sau parțială a acestui articol se poate face doar cu acordul scris al societății Bioelite Vert S.R.L.

Comentarii

    Momentan nu sunt comentarii!
Adaugă comentariu
Folosiți această rubrică doar pentru comentarii legate de acest subiect. Dacă doriți sa ne contactați pentru alt motiv, click aici.

Sex