Unul din cele mai grave simptome ale hemoroizilor care poate să conducă la diverse complicații precum infectarea zonei, inflamarea, anemie prin pierderea de sânge, dureri intense, usturime, este sângerarea acestora. Același aspect este valabil și în cazul fisurilor anale, care se pot infecta foarte ușor.
Cel mai rapid tratament al hemoroizilor și al fisurilor anale este tratamentul local care ameliorează imediat durerea, usturimea și mâncărimea. Tratamentul local cu crema HemoStop, făcut zilnic, aduce însă mult mai multe beneficii, precum: tratarea inflamației asociate cu hemoroizii sau/și cu fisurile anale, regenerarea tisulară, protejarea pielii din această zonă, prevenirea iritării pielii, tratarea eventualelor infecții, reducerea sângerărilor, reducerea edemelor specifice hemoroizilor.
Crema conține următoarele ingrediente active: gălbenele, tătăneasă și propolis. Din aceste trei ingrediente, tătăneasa și gălbenelele au proprietăți hemostatice remarcabile iar propolisul e efficient prin proprietățile antiseptic, antibacteriene și regenerante.
Rădăcinile de tătăneasă conțin mai multe substanțe chimice, inclusiv alantoină, mucopolizaharide, flavone, saponine steroidice, alcaloizi pirolizidinici și acizi fenolici (în special acid rozmarinic). Alantoina determină multiplicarea celulară, regenerarea țesuturilor afectate. Acidul rosmarinic este cunoscut ca un antiinflamator puternic. Alcaloizii pirolizidinici ajută la reducerea sângerării.
Istoricul grec Herodot a relatat despre folosirea tătănesei în cazuri de sângerare masivă. Tătăneasa este menționată și în scrierile mănăstirești despre plante medicinale. Aceasta era recomandată în sângerări externe și interne, rupturi, hernii, răni. Tătăneasa stimulează proliferarea celulară, stimulează astfel cicatrizarea rănilor interne și externe. Acțiunea sa astringentă ajută la atenuarea hemoragiei oriunde ar apare aceasta, fie în stomac, plămâni, intestine, rinichi, sau rect, fie intern, fie extern.
Acțiunea astringentă a rădăcinei de tătăneasă reduce, de asemenea, hemoragia asociată cu ulcere sau/și colite. Iritația bronșică și tusa iritantă cu hemoptizie sunt tratate cu succes cu garagră făcută cu ceai de tătăneasă. La fel și varicele esofagiene.
Taninurile astringente din compoziția tătănesei reduc sângerarea și protejează suprafețele împotriva inflamației și infecției.
Cercetările științifice au arătat că efectele de regenerare ale preparatelor cu tătăneasă se datorează alantoinei, ingredientul minunat și uimitor, care accelerează producția de celule 1.
Gălbenele, din compoziția cremei HemoStop, au proprietăți antiinflamatoare, antivirale și antibacteriene datorită, mai ales, a cantității mari de flavonoide din compoziție. Ele tonifică venele și reduc severitatea varicelor și a inflamațiilor venoase cum sunt, de altfel, și hemoroizii.
Gălbenele sunt cunoscute pentru proprietățile antiseptice datorită conținutului de iod organic. Această plantă ajută la reducerea sângerării, inhibă infecția și promovează granularea țesuturilor pentru a ajuta la tratarea rănilor și arsurilor.
În timpul Războiului Civil, gălbenele erau folosite pentru a opri hemoragia de la rănile soldaților primite în luptă. Florile de gălbenele sunt un bun antiseptic pentru aplicare externă în caz de zgârieturi, arsuri, tăieturi sau răni. Din acest motiv sunt atât de eficiente și în tratarea fisurilor anale și a hemoroizilor. Aplicația locală, sub forma unei cataplasme din plantă sau o infuzie înmuiată într-o pânză și aplicată pe rană, sau folosirea unor creme sau unguente pe bază de gălbenele, reprezintă remedii deosebit de eficiente în tratarea rănilor.
Gălbenele au o acțiune specială asupra sistemul nervos cerebrospinal vasomotor, inducând paralizie în vasele capilare arteriale. Prin aceasta, nervii motori ai vaselor capilare, devin parțial paralizati și, în consecință, gălbenele au efecte hemostatice.
Gălbenelele sunt un hemostatic cu eficiență pronunțată în toate cazurile de sângerare care implică integritatea capilarelor. Dacă rana sângerează în adâncime puteți să curațați rana cu extract de gălbenele.
Al treilea ingredient, propolisul are proprietăți antiseptice, antibacteriene, antimicotice, astringente, spasmolitice, antiinflamatoare, anestezice, antioxidante, antifungice, antiulceroase, anticancerigene și efecte imunomodulatoare.
Prin tratarea rănilor cu propolis, se asigură aseptizarea și prevenirea infectării. În al doilea rând, antioxidanti conținuti în propolis accelereaza cicatrizarea ranilor, stimulează fluxul de sânge și reduce inflamația.
Cercetările științifice au confirmat efectele terapeutice ale propolisului, astfel analiza tipurilor de colagen I și III din matricea rănilor, au indicat faptul că propolisul poate fi un remediu benefic în sprijinirea reepitelizării.
Repararea rănilor și regenerarea țesuturilor are loc prin intermediul mai multor faze integrate, cum ar fi hemostaza, inflamația, proliferarea celulelor și remodelarea tisulară, care, toate, implică o serie de procese celulare și moleculare. Cele trei componente ale cremei HemoStop conlucrează sinergic pentru îndeplinirea tuturor acestor faze asigurând o regenerare rapidă.
La fel acționează și în cazul fisurilor anale și a hemoroizilor, fiind de un real folos în stoparea sângerării, reducerea inflamației, prevenirea infecțiilor și regenerarea tisulară.
Efectele sunt cu atât mai intense cu cât această cremă are, pe lângă efectul hemostatic, și efecte antiinflamatoare, antiseptice, antiinfecțioase și regenerante. Astfel, nu doar că va regenereaza țesuturile afectate de hemoroizi sau/și fisuri anale, dar și va regenera țesuturile și va preveni reapariția acestor probleme, va proteja pielea, o va hidrata și hrăni.
Note:
1. Fugh-Berman 2000; Foster 1999; Stickel and Seitz, Comfrey roots contain a greater percent of allantoin than comfrey leaves