Nov 15, 2013 Autor: Lector Ayurveda

Cum să aplicăm corect cremele antihemoroidale?

Hemoroizii sunt vene umflate şi inflamate din exteriorul sau din interiorul canalului anal (anus şi ultimii 5 centimetri ai colonului).

Hemoroizii externi se simt şi se identifică imediat prin palpare, ei apar ca nişte bile din piele, lângă anus, având o culoare de la albăstrui la roşu deschis. Cei interni se identifică mai ales prin simptomele specifice, sângerări, eliminarea de mucozităţi în scaun sau senzaţia de blocare, de obstrucţie în momentul defecaţiei.

Dar, orice fel de hemoroizi am avea, externi sau interni, atunci când apar simptomele neplăcute – durere, mâncărime, usturime, vrem să facem ceva urgent pentru a scăpa de suferinţă. Primul pas indicat în tratarea acestora este utilizarea unei creme terapeutice pentru a îndepărta rapid simptomele.

Cremele antihemoroidale, precum este şi crema HemoStop, au rolul de a calma şi a îndepărta durerile, usturimile, mâncărimile provocate de hemoroizi, de a reduce sângerarea, de a regenera ţesuturile epiteliale din zona rectală, de a înlătura inflamaţia şi eventuala infecţie a zonei, de a reduce edemele, de a proteja pielea şi de a preveni reapariţia altor hemoroizi.

De asemeni cele mai multe creme au şi efecte anestezice, dar atenţie, toate aceste efecte benefice apar doar în condiţiile aplicării corecte a cremei.

Pare o acţiune banală. Te şi întrebi, ce ai putea greşi? Iei puţină cremă, ungi zona afectată şi apoi aştepţi să-şi facă efectul.

Totuşi, sunt câteva condiţii esenţiale ale utilizării unei creme terapeutice, aparent simple, dar nerespectarea lor poate duce la rezultate superficiale sau chiar la infestarea cremei (şi chiar a zonei afectate) cu diverşi agenţi patogeni. În primul rând este vorba despre respectarea strictă a igienei intime, atât înainte cât şi după utilizarea toaletei. De asemenea, esenţială este şi igiena mâinilor. Este recomandată folosirea mănuşilor chirurgicale pentru a evita orice rănire cu unghiile sau orice posibilitate de infectare a zonei anale.

Cremele antihemoroidale, cum este şi crema HemoStop, pot fi folosite, în zona anusului, atât extern, cât şi intern, cu precizarea că se utilizează doar în canalul anal inferior (nu se va aplica crema foarte adânc în interiorul canalului anal existând pericolul de a ne răni singuri sau de a ne irita mucoasa internă).

Vă prezentăm în continuare etapele care trebuie parcurse pentru utilizarea cu succes a tratamentelor locale (creme, unguente, geluri):

A. Pentru utilizare externă

 1. Se spală foarte bine mâinile, cu săpun şi se clătesc foarte bine.
 2. Se spală zona anală cu un săpun cu ingrediente naturale, eventual pe bază de plante. E bine să alegem un săpun pentru piele sensibilă pentru a nu irita pielea. Şi este indicat să păstrăm acest săpun doar pentru a igieniza zona anala, să nu îl folosim şi în alte parti ale corpului.
 3. Se usucă uşor pielea prin tamponare cu un şerveţel sau un prosop moale. Nu se freacă zona pentru a nu irita pielea şi venele deja sensibilizate de prezenţa hemoroizilor. Pielea din această zonă este inflamată şi ne putem provoca usturime şi chiar mici răni dacă nu acţionăm cu blândeţe.
 4. Pentru igiena zonei anale se pot folosi şi şerveţele umede care au în compoziţie extract de aloe vera. Nu folosiţi servetele cu parfum pentru ca pot irta pielea. Şerveţelele sunt indicate mai ales după ce eliminaţi scaunul şi nu sunteţi acasă, în intimitatea băii proprii unde puteţi să vă spălaţi.
 5. Se spală iar mâinile foarte bine şi se şterg cu un prosop curat.
 6. Se pun pe mâini mănuşi chirurgicale (se găsesc la orice farmacie). Se ia cu degetul o cantitate mică de cremă din cutie/flacon/tub.
 7. Se aplică uşor crema în jurul exteriorului anusului folosindu-ne de un deget. Nu frecaţi, nu insistaţi timp îndelungat ci masaţi cu blândeţe.
 8. Aplicaţi crema de 3-4 ori pe zi, dar în mod obligatoriu o dată dimineaţa şi o dată seara. Şi este de preferat să aplicaţi crema şi după ce evacuaţi scaunul.
 9. Nu folosiţi o cantitate prea mare de cremă pentru o aplicare ci doar cât să se formeze o peliculă subţire. Dacă stratul de cremă este prea gros acesta se va strânge în pliurile pielii din zona anală şi va da mâncărimi. Şi, în plus, ne va păta şi lenjeria intimă.
 10. După fiecare aplicare a cremei pentru hemoroizi nu uitaţi să vă spălaţi iar foarte bine pe mâini cu apă şi săpun.
 11. Nu aplicaţi niciodată crema cu mâinile murdare

B. Pentru utilizare internă

În cazul în care avem şi hemoroizi interni sau, chiar dacă nu avem, dar dorim să prevenim apariţia acestora cât şi pentru a reduce inflamarea şi edemele asociate hemoroizilor, putem aplica crema şi interior dar doar în canalul anal inferior (circa 1.5cm până la 2 cm, în interiorul anusului).

Etapele folosirii interne a Cremei HemoStop sunt aproape identice cu situaţia aplicării externe:

 1. Este indicată aplicarea internă după ce am evacuat scaunul (de obicei dimineaţa). Altfel, putem provoca evacuarea chiar prin aplicarea cremei.
 2. Se spală foarte bine mâinile.
 3. Se spală zona anală cum am precizat anterior.
 4. Se tamponează uşor zona cu un şerveţel sau un prosop moale. Nu se freacă zona pentru a evita iritarea.
 5. Se pun pe mâini mănuşi chirurgicale (se găsesc la orice farmacie). Se ia cu degetul o cantitate mică de cremă din cutie/flacon/tub.
 6. Se aplică uşor crema în interiorul anusului folosindu-ne de deget. Nu frecaţi apăsat. Dacă simţiţi usturime sau durere nu insistaţi prea mult.
 7. Aplicaţi crema de 3-4 ori pe zi, în mod obligatoriu o dată dimineaţa şi o dată seara. Şi este de preferat să aplicaţi crema şi după ce evacuaţi scaunul.
 8. După fiecare aplicare a cremei pentru hemoroizi nu uitaţi să vă spălaţi pe mâini cu apă şi săpun.
 9. Foarte important este să încercaţi să nu mai aveţi un alt scaun pentru alte 2 ore pentru a permite cremei să acţioneze.

Crema HemoStop poate fi folosită atât extern cât şi intern. Şi, pe lângă efectele benefice, asupra hemoroizilor, prezentate mai sus, această cremă are şi efect de lubrefiere a zonei anale, astfel încât uşurează eliminarea scaunului. Deci, ne ajută şi în caz de constipaţie. Şi nu uitaţi, un tratament bun este cel aplicat cu stricteţe şi, mai ales, cu perseverenţă.

Preluarea pentru republicarea completă sau parțială a acestui articol se poate face doar cu acordul scris al societății Bioelite Green S.R.L.

Adaugă un comentariu

Folosiți această secțiune numai pentru comentarii legate de acest subiect. Dacă doriți să ne contactați din alt motiv, apăsați aici.

Succes! Comentariul dvs. a fost creat cu succes!
Trebuie să completați toate câmpurile!